Klonade soldater slåss mot aliens

1 av 2
SPELA

Du är Tex, tuff rymdsoldat. Tyvärr är du död, men det är inga problem. Armén klonar dig och skickar dig att meja dumma aliens.

Du kan bära två vapen på samma gång ? som automatkarbiner, laserpistoler, raketgevär och prickskyttegevär. Och granater att langa iväg.

Visst låter det lite som ett nytt "Halo"?

Tex får snart sällskap av tre polare. Soldaterna har olika egenskaper, som värmesyn eller förmåga att göra sig osynlig. Du kan växla till att styra nån av dem om du vill. Du kan också ge dem kommandon. Men snart låter du dem nog bara haka på i striden, för det brukar räcka.

Det är rätt-på-action med tunn story. Rätt som det är dör nån av soldaterna, fast det är ingen större fara. Kloning, som sagt.

Upp till fyra spelare kan samarbeta i uppdragen på delad tv-skärm (eller genom ihopkopplade Xbox). Sånt är kul. Eller spränga varandra i "deathmatch". Tyvärr inget internetlir via Xbox Live.

Nej, "Brute force" saknar actiongiganten ?Halos? pampighet, omväxling och finess. Det känns som B-laget röjer i utkanten av galaxen ? men också det räcker till en skön kick då och då.

Henrik Rudin

ARTIKELN HANDLAR OM