Finfint flygspel!

SPELA

Ett gäng nya flygplan, underbara vädereffekter och en rejäl karta att följa flygningen på. ”Flight Simulator 2004” är fullpackat med fräcka nyheter.

Alla tidigare versioner har känts ofärdiga. Nya funktioner har fungerat dåligt, och grafikmotorn har varit för tung. 2004-upplagan känns däremot som en klockren träff. Grafiken är obegripligt läcker, flygplanen underbart detaljerade och flyger som – skulle jag gissa – flygplan verkligen ska göra.

Med hjälp av samarbetspartnern Garmins GPS:er kan du dessutom lägga upp flygrutter och kolla riktningar och avstånd till olika flygplatser - ett rejält lyft från tidigare versioner.

Det enda man egentligen kan klaga på är att spelet har en rekommenderad installationsstorlek på nästan tre gigabyte och en halvtimmes väntan. Men hej, det kanske inte är så konstigt. Världen är ett stort ställe.

Känslan i ”Flight Simulator 2004” är verkligen skön. Världen passerar förbi under dig utan hack, vinden susar i den öppna kabinen och du kan se dig omkring i cockpiten utan att tappa kontrollen över planet. Gillar du flygplan har du att göra hela hösten!

Några favoriter i hangaren

Therese Granlund