Skön tv-känsla i ”Futurama”-spelet

1 av 2
SPELA

”Futurama” bygger på Matt Groenings – ni vet, killen bakom ”The Simpsons” – tecknade tv-serie med samma namn. Huvudkaraktärerna är desamma som i serien, och spelet är lika härligt galet.

Året är 2999. Som vännerna Fry, Bender, Leela eller Doktor Zoidberg ger vi oss ut för att rädda världen från den extremt elaka affärskvinnan och slavdrivaren Mom. Vapen och egenskaper varierar efter karaktär, och vi letar nycklar, löser problem och fajtar märkliga monster i universums skummaste avkrokar. Och förstås – garvar åt de dråpliga dialogerna.

Känslan från den Emmy-vinnande tv-serien sitter perfekt. Men det är just det. Spelmässigt är ”Futurama” inte alls lika rappt, och de riktiga utmaningarna lyser med sin frånvaro. Stundtals är filmklippen det enda som håller spelet uppe.

Men ändå. Det är svårt att inte gilla det. Bekväma kontroller och fantasifulla miljöer kammar hem pluspoäng. Men det är framför allt den sköna galghumorn och udda figurerna som får mig på fall. Blundar och förlåter de flesta skavankerna. Ler och myser. För det är ju kul.

Therese Granlund