Snygg produkt med dansaction

1 av 2
SPELA

Spel behöver inte alltid handla om perfekt kontroll och 50 timmars effektiv speltid. Ibland är allt som krävs en riktigt snygg yta och väldigt mycket attityd.

”Product number 03” är producerat av Shinji Mikami – mannen bakom ”Resident evil” och ”Devil may cry”. Och precis som i hans tidigare spel kretsar det mesta kring extremt välregisserade actionscener.

Varför huvudpersonen Vanessa skjuter på allt som rör sig känns oviktigt, det är sättet hon gör det på som imponerar och engagerar.

Hennes rörelsemönster blir till en dans när hon hjular, slår volter och gör piruetter för att undvika fiendens laserstrålar och sedan avslutar med en serie motattacker för bästa möjliga kombinationspoäng.

Men i kontrollsystemet finns även spelets svagheter. För att kunna skjuta måste Vanessa sluta att dansa och under ytan döljer sig samma begränsade styrning som i ”Resident evil”.

Trots försöken att ta oss med till en ultramodern framtid framstår ”Product number 03” främst som en väldigt snygg kopia av uråldriga ”Space invaders”.

Tobias Bjarneby