Tony regererar – även på pc

1 av 2
SPELA

”Tony Hawk” fortsätter att regera. Den här gången på pc, med samma kaxiga attityd och ett helt lass med oslagbara indy + kickflipp + noseslide + kombo-trick. Brilliant som alltid. Och helt galet svårt. Den frustrerande tvåminutersgränsen har visserligen tagits bort i fyran, vilket ger oss mer tid att öva och utforska de enorma skateområdena. Men likt förbaskat drösar vi i backen om och om - och om igen.

Men ”Tony Hawk” är inget spel man släpper i första taget. Oräkneliga finesser, hemligheter och utmaningar gör att man bara måste fortsätta. Så vi reser oss upp, borstar dammet av byxorna och försöker igen. Vi åker runt på gator och i parker, grindar på räcken, stilar i trappor och åker efter bilar. Samlar bonuspoäng och utför olika uppdrag. För vinstpengarna köper vi nya prylar och bättre bräda. Mycket vassare blir det inte.

Spelet känns visserligen inte riktigt lika självklart på pc som på tv-spel och det kräver en helsikes massa envishet. Men stämningen är helrätt och har du bara viljan kan ”Tony Hawk 4” bli hur kul som helst.

Therese Granlund