Makalös film noir i spelform

1 av 3
SPELA

Att spela ”Max Payne 2” är som att kasta sig utför ett stup. En hisnande och fullkomligt mardrömslik upplevelse som de flesta spel inte ens kommer i närheten av. Stämningen är så tät att man nästan kan ta på den. Mörk, suicidal och grym – film noir i spelform.

Storyn tar vid där den förra slutade. Hårdkokte snuten Max Payne dras in i en mörk intrig med kopplingar till sitt eget förflutna. Allt kompliceras av Paynes känslor för den mordmisstänkta Mona Sax. En polis mördas och karusellen är igång.

Höjdpunkten är förstås eldstriderna. Adrenalinpumpande och makalöst snygga med imponerande ”fysik”, alltså hur omgivningen påverkas. ”Bullet time”-funktionen gör att du kan kasta dig in i ett rum á la ”Matrix” och se skotten vina mellan dig och dina fiender. Och känslan av att dyka runt ett hörn och sätta kula efter kula i en riktigt elak snubbe som du hela tiden ser i vitögat genom hårkorset är obetalbar.

Finska Remedy vet hur man gör bra action. ”Max Payne 2” är snyggt och extremt genomarbetat. Och känslan, jösses! Klår det mesta. Så skaffa! Nu!

Therese Granlund

ARTIKELN HANDLAR OM