Värm upp inför vinterns storfilm

1 av 2
SPELA

Julens efterlängtade biosaga blir precis som förra året en riktigt påkostad spelupplevelse. Med frestande tjuvtitt på filmscener och intervjuer och annat bonusmaterial. Snyggt!

Vi spakar Gandalf, Aragorn, hoberna och några hemliga karaktärer genom de sista slagen. Nivåerna följer brödraskapets parallella vandring, från slaget vid Helms klyfta till Domedagsberget.

Som tidigare är det en väldans massa fäktande. Ibland riktigt häftigt när vågor av orcher faller för svärd, projektiler och magi. Men också rörigt, och nu har man delvis misslyckats med upplägget. Banornas vindlingar är otydliga och ibland blir det den där fatala ”näää, det där var inte mitt fel!”-känslan när Aragorn plötsligt typ får hundra ton sten i huvudet. Man lär sig förstås akta sig till nästa gång, men måste då ofta köra om stora delar av banan.

Grafiken är som förra året och spelkontrollen fortfarande lite stel. Men nu kan du fajtas sida vid sida med en kompis. Inramningen av filmer och bitar av dialoger höjer stämningen bättre.

Så, spelet får väl helt enkelt sägas vara den perfekta uppvärmningen inför upplösningen i biofåtöljen.

Henrik Rudin

ARTIKELN HANDLAR OM