Mellansäsong för Tony Hawk

1 av 2
SPELA

Ett, två, tre, fyra toppspel sedan 1999. Nog kan vi efter den meritlistan förlåta Tony och Neversoft för en lite svagare säsong. ”Underground” antyder lite hardcore, ”back to basics” sådär. Men det är tvärtom – fullproppat med inte alltid genomtänkta finesser.

Vi kan ta brädan under armen och springa och hoppa upp på hustak. Där försvann en del av den obestridliga charmen i att nå omöjliga ställen. Vi kan köra bil, med närmast slapstick-töntkänsla. Allt för ofta ska vi åka omkring och leta efter alla möjliga löjliga prylar. Och grafiken tenderar nu att sacka lite, speciellt på Playstation.

Upplägget är annars finfint med en story där vi börjar i rännstenen och skejtar mot sponskontrakt och respekt. Här finns en del roliga dialoger och i några ögonblick lite ”8 mile”-känsla.

Men om man tidigare ruttnade lite smått på att nöta samma nivå om och om närmast mellanlandar vi nu på de olika banorna och missar finlirandet. Och även om finessen har funnits tidigare känns det nu verkligen som om ”manuals” – typ stå på händer på brädan – skakar ihop alldeles för många poäng.

Femte ”Tony Hawk” är inte alls dåligt. Det är en omöjlighet med den fina grunden. Men har du inte testat skejtliret tidigare – köp förra säsongen i stället.

Henrik Rudin