Vilken körkänsla – och vilka race!

1 av 3
SPELA

Över hundra bilmodeller, från små Mini Cooper till tjutande 600-hästars Ferrari Enzo. På mängder av läckra stadsbanor. Sydney, Florens, Moskva? och Stockholm! Susa nercabbad förbi Slottet och Sergels Torg.

”Project Gotham racing 2” är tveklöst ett av de allra bästa bilspelen någonsin.

Körkänslan är underbar. Krävande men alltid fullständigt inutitiv. Man anar bromspunkterna, känner greppet, parerar, hittar linjerna och blir snabbt stjärna – sladdar bara för att det är så kul.

Många av stadsbanorna är riktigt, riktigt skoj. Slingrande högfartssträckor bryts av dramatiska 90-graderssvängar, in i kullerstensgränder.

De flesta klättrar nog i klass upp till superbilarna på några kvällar. Utmaningarna, från race till konkörning, är länge rätt lätta.

Men då har man missat halva spelet. För det handlar om att ta guld på banorna. Eller den närmast ouppnåeliga platinamedaljen. Ett poängsystem belönar schysta sladdar samtidigt som bra linjer i kurvorna. Bilkörning för virtuoser.

Inte nog med att det går att utmana andra förare i riktigt spännande race. Du kan också jämföra dina hi-scores med hela världen och ladda hem ”ghost cars” som visar hur andra har kört.

Jag har legat högt på listorna – tills nu, förstås. När tusentals bilfreaks startar motorerna. Haka på!

Kör Volvo och Koenigsegg i Stockholm

Henrik Rudin