Vilken dröm för golfare i vinteride

1 av 2
SPELA

Trodde inte det var sant. Men efter många timmar med ”Links 2004” är det bara att kapitulera. Det här är det bästa golfspelet någonsin. Och förstås en dröm för oss golfare i vinteride som går och slänger längtansfulla blickar mot golfbagen i decembermörkret.

Jag har alltid tyckt att golfspel gör sig bäst på datorn. Så kommer ”Links” i en tillsnyggad version till Xbox och bara sveper in mig i ett lyckligt moln av svåra slag, sänkta puttar och frustration till vansinne.

Hårdfakta: detta är en uppfräschad variant av det utmärkta pc-spelet årgång 2003. Men det är snabbare (inte alls oviktigt när vi snackar golfspel), det är vackrare och det är mer realistiskt.

Det är helt enkelt så nära golf du kan komma utan att ha gräs under spikskorna. ”Links” är även lika svårt som verkligheten. Vill man ha ett spel där du inte straffas vid en hook ska du välja ”Tigers” lättviktsvariant. Slår du snett kostar det slag. Kostar det slag förlorar du. Förlorar du känner du hur venerna i skallen håller på att sprängas av frustration – precis som i verkligheten.

Jonas Bladh