Härlig upplevelse – efter första chocken

1 av 3
SPELA

”Final fantasy X-2” kommer som en chock. Inte nog med att Square för första gången gör en direkt fortsättning på ett enskilt ”Final fantasy”-spel, de vänder dessutom uppochned på allt det vi trodde oss veta om serien. För om ”Final fantasy X” var spelvärldens ”Sagan om ringen” är dess uppföljare ”Charlies änglar”.

Vi återvänder till Spira två år efter händelserna i föregångaren och får åter stifta bekantskap med hjältinnan Yuna. Men den tidigare så tillbakadragna flickan visar sig nu vara en kaxig pistolskytt som tillsammans med sina väninnor Rikku och Paine gett sig ut på skattjakt i ett superdesignat luftskepp.

De första intrycken är svåra att smälta, men när fienderna börjar attackera uppenbarar sig ett lika smidigt som underhållande stridssystem. Snart visar det sig även att skatterna trion letar efter innehåller sekvenser ur det förflutna, och i takt med att pusselbitarna faller på plats förvandlas ”Final fantasy X-2” till ett avsevärt mycket djupare, intressantare och bättre spel än den glansiga ytan först antyder.

Tobias Bjarneby