Colin har bara körkänslan kvar

1 av 3
SPELA

Kartläsaren Nicky Grist har för länge sedan klivit ur. Colin själv satsar nu på Le Mans efter Dakar-rally med svenska Tina Thörner. Och ”WRC”-serien till Playstation har norpat VM-rättigheterna, så här finns varken riktiga tävlingar eller andra förarnamn än titelpojken.

Så vad har ”Colin”-spelet kvar då? Den berömda körkänslan, förstås.

I år är den helrenoverad. Bilarna uppför sig betydligt mer avancerat men alltid pålitligt. Det går lätt att knixa ut i väl avvägda sladdar och skära kurvor med stor precision.

Just att känslan är så intuitiv gör faktiskt att mästerskapet är enklare än någonsin att ta hem. Men det finns ju förstås flera svårighetsgrader.

Här finns åtta rallyn med sex sträckor, några superspecialare med parallellkörning och minispel där man vinner nya bildelar.

Skönt nog har brittiska Codemasters ansträngt sig lite mer än i del tre till pc. Här finns nu spel över både nätverk och internet, samtidigt som det går att rejsa fyra spelare på delad skärm.

Presentationen är mycket sparsmakad, grafiken är snabb men inte speciellt effektfull, publiken har inte hittat till banan. Nån rallyatmosfär blir det alltså just inte.

Nej, ”Colin” har bara sin körskicklighet att bjuda på.

Men den kommer han ju långt på.

Henrik Rudin

ARTIKELN HANDLAR OM