Karaokeparty – i tv-soffan

1 av 3
SPELA

Wanna be a star? Klart att du vill. Det vill väl alla. Den hemliga drömmen om glitter, glamour och snuskigt mycket pengar på ett speciellt stjärnkonto på banken... Nu har du chansen. Med en mikrofon kopplad till spelmaskinen kan ”Singstar” göra dig till stjärna över en natt – om du har de rätta röstkvaliteterna och lite koll på låtarna.

Det är en rätt blandad skivsamling. Allt från 60-talshits till de senaste radioplågorna – Roy Orbison, Madonna, The Darkness, Westlife. Här finns något för de flesta. Långa laddningstider retar lite, men annars är det precis hur kul som helst. Flerspelarläget är rena skrattorgien, och den perfekta stämningshöjaren på festen. Väljer du istället att göra solokarriär börjar du med att sjunga på de lokala klubbarna, och jobbar dig sedan upp till demoinspelning, skivkontrakt och bländande stjärnstatus.

Allt handlar om hur många poäng du lyckas skrapa ihop. Det gäller att sätta både texten och tonen för att publiken ska bli nöjd. Och hur krasst det än låter så är det lätt att dras med i den snurrande popkarusellen. Efter ett tag kommer rampfebern krypande inför viktiga spelningar, och publikens jubel blir en skön egokick som gör att du bara måste fortsätta tills du har nått toppen.

Fräscha ”Singstar” går definitivt hem.

Therese Granlund