METAL GEAR SOLID 3: SNAKE EATER

SPELA

Trean är förstås lika varmt efterlängtad som tvåan var när den kom för några år sedan. Och man inser rätt omedelbart varför. Storyn och den fenomenala grafiken är häpnadsväckande.

Att prestera ett så här mastigt äventyr på en sprillans ny muskel-pc är kanske inte omöjligt, men att den fem år gamla PS2:an fixar det är imponerande.

Året är, tja, någon gång på sextiotalet – mitt under Kalla kriget, och ditt uppdrag är att rädda en vetenskapsman ur kommunisternas våld. Du släpps ned i fallskärm över östra Ryssland, med bara en bedövningspistol, en kikare och din kniv.

Som vanligt handlar det mer om att smyga förbi fiender än att konfrontera dem, men så småningom hittar du fler vapen, fler prylar och mer ammunition som du kan använda om det kniper.

Miljöerna är fantastiska. Gräset prasslar när du smyger genom det, träden vajar och fiendesoldaterna går långsamt omkring och spanar efter dig. Allt ackompanjerat av fräcka mellansekvenser.

Det är förstås ruskigt svårt, men skulle du råka dö kan du alltid börja om precis innan saker började gå åt skogen.

Och det lär du vilja. För spänningen är nagelbitande intensiv och mycket bättre än så här blir det inte. Åtminstone inte på en Playstation 2.

Therese Granlund