Area 51

Ett av de bättre actionspelen till Playstation 2 just nu

SPELA

Förvandlingen från dammigt arkadspel till välslipat konsoll-actionlir har tagit sina år, men nu är ”Area 51” med i matchen igen. Det är inte den tyngsta titeln på marknaden, men spelet bjuder onekligen på en hel del maffig underhållning.

Storyn är klassisk men brutalt rörig; ett forskningsprojekt har gått fruktansvärt snett i den mystiska militäranläggningen i New Mexico. Horder av muterade soldater, forskare och elaka utomjordingar irrar omkring på stället och letar efter nya offer att infektera eller döda. Din uppgift är förstås att, tillsammans med ett gäng elitsoldatkollegor och med en fet vapenarsenal, ställa saker och ting till rätta igen.

Det mesta har gjorts tröttsamt många gånger förut, men skarp grafik, schyssta ljudeffekter och lätthanterliga kontroller gör det lätt att uppskatta den ruggiga stämningen och de intensiva eldstriderna. Förmågan att kunna scanna personer och föremål för att få tillgång till hemlig information, och det faktum att du själv fått en släng av mutant-superkrafter ger också en extra kick. Även om ”Area 51” är långt ifrån någon revolution, så är det helt klart ett av de bättre actionspelen till Playstation 2 just nu.

Therese Granlund