Gör annat än Indiana Jones

Spielberg skapar en ny blockbuster

Foto: ap
SLÅR ETT SLAG FÖR NINTENDOS WII Här får Steven Spielberg idén till "Boom blox". Mannen till vänster heter Shigeru Miyamoto, mannen som bland annat ligger bakom "Legend of Zelda"-spelen.
SPELA

"Hajen". "Rädda menige Ryan". "Indiana Jones".

Och "Boom blox".

Jo, det är också en blockbuster av Steven Spielberg.

En majdag i Los Angeles för två år sedan. Ett historiskt möte på spelmässan E3. Filmregissören Steven Spielberg spelar "Wii sports" tillsammans med Mario-skaparen Shigeru Miyamoto – han som kallats "spelvärldens Spielberg".

Original-Spielberg bländas av konceptet med rörelsekänsliga handkontroller. Och bestämmer sig där och då för att skapa ett eget spel.

En helt ny typ av blockbuster.

– "Boom blox har alltid handlat om att utnyttja Wii:s innovativa möjligheter. Om glädjen att bygga och slå ner block, något som kan tilltala både barn och vuxna, säger Steven Spielberg i ett pressmeddelande.

Regissören fick hjälp av utvecklaren Electronic Arts med att skapa "Boom blox". Mellan filminspelningar besökte han deras kontor för att bevaka utvecklingen. Spielberg tog dessutom med sig tidiga versioner av spelet hem för att "spela med familjen".

Det här är första gången Steven Spielberg är så djupt involverad i ett tv-spel. Han har dock skrivit manus åt delar av krigsspelen "Medal of honor" tidigare.

Nu ska Spielberg tillsammans med Electronic Arts utveckla ytterligare två titlar. Det första av dem kommer till Xbox 360 och Playstation 3.

Det finns fler saker än "Indiana Jones"-premiärer att tänka på.