Woods är etta digitalt

Tiger Woods PGA Tour 09 har nyheter

SPELA

Tiger Woods har en jobbig tid som både småbarnsförälder och skadad världsetta.

Så han låter sin tränare sköta grovjobbet. Det är den stora nyheten i golfspelens värld.

För första gången är inte Tiger den mest synlige stjärnan i sitt eget spel. I stället spelar hans tränare, Hank Haney, en vital roll för din utveckling. Han kommer med tips om vad du bör förbättra, och hur du ska göra det.

Men årets upplaga rymmer fler förändringar.

Fjolårets ”bikupa” i "Tiger Challenge" är borta. I stället ska du samla poäng för att utmana tourspelare och slutligen Tiger själv. Och i ”club tuner” kan du slipa bort eventuella defekter i din sving.

När det gäller utvecklingen av din golfare är det inte längre du själv som styr vad ditt alter ego blir bra på, utan ditt spel. Med hjälp av Hank Haney växer dina färdigheter fram.

En annan stor nyhet hittar vi i onlineläget. I stället för en tröttsam turordning slår alla samtidigt och slagen visas i realtid på skärmen – riktigt skönt för oss med dåligt tålamod.

Men trots alla dessa nyheter känns det mesta igen, på gott och ont. En del grafiska missöden finns kvar (titta på motståndaren när han ska till att slå?) och det är irriterande att behöva vänta på datormotståndare som ska ställa upp och koncentrera sig.

Men Tiger är givetvis etta på de digitala banorna.

Skada eller ej.