Nya WoW har för lite wow

Aftonbladet har testat den efterlängtade expansionen ”Wrath of the Lich King”

UPPUTSAD ”Wrath of the Lich King” har vissa förbättringar men i stället för att revoltera bygger den vidare på ett redan fungerande koncept. Spelet ska släppas före årsskiftet.
SPELA

ONLINEROLLSPEL Första intrycket

Det är inte så fantastiskt som jag hoppats.

Det här för inte ”World of Warcraft” uppåt på onlinerollspelens evolutionsstege.

Men vänta.

Putsar detaljer

”Wrath of the Lich King” – den kommande delen i ”World of Warcraft”-riket – är fortfarande väldigt bra. Men i stället för att revoltera bygger den vidare på ett redan fungerande koncept. Putsar detaljer.

Den kanske största nyheten – jämte nordiskt klingande kontinenten Northrend – heter ”De­ath knight” (båda bekanta från ”Warcraft III”). Det är ”World of Warcrafts” första hjälteklass. Jag räknar kallt med att 90 procent av alla med rätt förutsättningar (det krävs en nivå 55-karaktär för att låsa upp klassen) kommer att testa en dödsriddare.

Samtidigt lockar utvecklaren Blizzard med en ny historikfunktion – ett försök att motivera spelare att hålla fast vid sina gamla, långlivade, karaktärer. Den registrerar bland annat yrken och vad ens karaktär uppnåt i sitt digitala liv.

Gammalt och nytt

Slutsatsen? Jodå, ”Wrath of the Lich King” kommer att vara kul. Både med gammalt och nytt. Det finns förbättringar mer eller mindre jämnt utspridda över spelinnehållet.

Men wow-faktorn i ”WoW”-expansionen kunde varit högre.

FAKTA

World of Warcraft: Wrath of the Lich King

Onlinerollspel, PC.

Linda Antonsson