Vacker hyllning till nörden i dig

Football Manager 2009 är årets höjdpunkt för alla fotbollsdårar

SPELA

Vi fotbollsdårar har en given höjdpunkt varje år: ”Football manager”. Och i år är spelet nördigare än någonsin.

I en tid då yta är det nya djupa, och bredd är cred är det uppfriskande att se att skaparna av världens bäst underbyggda spel vågar hänge sig åt än mer faktagottande och spel-bakom-kulisserna-orgier.

Årets "FM" låter dig som manager gå än mer på djupet än tidigare. Nyheterna är många, bland det som märks mest är presskonferenserna och ändrade förhållanden på transfermarknaden. Träffarna med gamarna i presskåren har en direkt inverkan på ditt lag. Tvekar du, eller svarar ”fel”, sänks moralen och då tar prestationen stryk. På transfermarkanden har man försökt göra affärerna mer realistiska, och i mina ögon lyckats.

Den förändring som skaparna själva vill framhålla är att du numer kan se matcherna i 3D i den nya tv-lika spelaren. Du kan också specialanpassa den information som ges till dig för att kontrollera händelserna i mesta möjliga mån. 3D-läget är fint, men tillför inte mycket till ryggraden i spelet.

På minuskontot för vi in laddningstiderna som tagit ett steg tillbaka efter att ha blivit bättre under de senaste åren. Det verkar dessutom som att årets spel innehåller fler buggar än normalt, och om du vill ha ett väl fungerande spel – se till att ladda ned uppdateringen från tillverkarens hemsida med detsamma.

Men, in alles, "Football manager" är väl bevarat och en vacker hyllning till nörden i dig.

ARTIKELN HANDLAR OM