Ett utsökt tidsfördriv

Skägget i brevlådan är årets julkalender

SPELA

”Skägget i brevlådan” heter årets julkalender. Den bjuder på den dråpliga historien om Lage och hans polare som råkar förväxla önskelistan med veckans inköpslista. Tanken på att få en julstrumpa fylld med mat istället för de senaste prylarna är förstås fasansfull, så gänget ger sig ut för att leta rätt på tomten för att reda ut problemet.

Spelvarianten är tyvärr inte lika storybaserad, men återkopplar i vanlig ordning till tv-serien med lucköppning och pyssliga utmaningar för varje dag. Ì·2;Personligen är jag dödligt less på halvhjärtade minispel, men det här är någonting annat. Mycket har gjorts förut och flera av spelen återkommer i lite olika tappning, men man har skruvat till det på ett sätt som gör att det ändå känns fräscht och varierat.

Att räkna studsande tomtar, sänka får på tid och para ihop kalsonger är skönt lustigt. Den välfungerande mekaniken gör att man kan roa sig utan nämnvärda irritationsinslag – om man har motoriken.

Efter tjugofyra dagar lär man visserligen vara rätt nöjd, men fram till dess är ”Skägget i brevlådan” ett utsökt tidsfördriv i väntan på tomten. Julkänslan får dock inhämtas någon annanstans.

Therese Granlund