”The Sims” flyttar in till spelkonsol

Kommer till PS3, Xbox 360 och Wii

”The Sims 3” kommer till spelkonsol.
SPELA

”The Sims” är redan världens mest framgångsrika PC-spel.

Nu tänker det bli det mest framgångsrika TV-spelet också.

Det finns de som menar att PC:n är död som spelplattform.

Kanske har de missat ett litet spel som heter ”The Sims”.

Speldesignern Will Wrights hjärtebarn är med sina 100 miljoner sålda spel historiens mest framgångsrika datorspelserie. Konsolspelarna låter sig dock inte imponeras. Liksom ”World of Warcraft” har ”The Sims” nästan uteslutande varit en angelägenhet för PC-spelare.

Tills nu, hoppas Electronic Arts. I höst släpper de nämligen ”The Sims 3” i ”skräddarsydda” versioner till Playstation 3, Xbox 360, Wii och Nintendo DS. I 360- och PS3-versionerna ingår ett nytt karmasystem och möjligheten att ladda ner användarskapat material direkt i spelet. Wii-versionen får i gengäld en badort och ett versus-läge. Köper man ”The Sims 3” till Nintendo DS kan man skapa nya kreationer till sina simmar genom att rita direkt på pekskärmen.

”Mer onlinemöjligheter”

Hur Electronic Arts tänkt bygga om själva grunden så den kan bära upp ett konsolspel har vi dock ingen aning om. Tjustningen med ”The Sims” har ju alltid varit den fenomenala detaljkontrollen och den kreativa kraften i communityt kring spelen. Nu får man istället för tangentbord och mus nöja sig med en betydligt mindre uttrycksfull handkontroll, och begränsas till konsolernas hårt kontrollerade onlinetjänster.

Men det verkar inte skrämma Electronic Arts. Enligt pressreleasen kommer ”The Sims 3” i sina konsolversioner erbjuda ”ännu mer kontroll, kreativitet och onlinemöjligheter” än tidigare.

Vi tror det när vi spelar det.