SEX FRÅGOR TILL ...

SPELA

Oscar Magnusson, 29, i Sven-Ingvars, vars musik utmanar giganterna i det kommande karaokespelet ”We sing encore” till Wii.

Oscar och Sven-ErikMagnusson.

Hur kommer det här sig?

– Bra fråga. Grunden är väl att utvecklaren Nordic games är baserad i Värmland, och de tyckte att det vore kul att få med någon värmländskt musik.

Hur tror ni den relativt unga spelpubliken kommer reagera på er musik i det här spelet?

– Sven-Ingvars når från de som är nyfödda till de som är i livets slut. Den generation som spelar tv-spel får det också genom modersmjölken. Oavsett om de gillar eller inte gillar musiken så kan de den nog. Vad har du själv för relation till spel?

– Jag skulle nog fixa att varva att ”Super Mario bros” på ett liv än i dag. Men jag hängde inte med efter 8-bit och C64. Många kompisar kunde sitta hemma i en vecka och spela ”Final fantasy” och dricka Coca cola.

Spel har inte särskilt hög kulturell status. Hur ser ni på det?

– Jag tror det har med okunskap att göra. Det läggs ner OTROLIGT mycket arbete på att göra spel och spelmusik. Gör du fantastisk filmmusik får du en Oscar, gör du fantastisk spelmusik får du ingenting.

Kent har kritiserats för sitt ”Singstar”-spel eftersom de anses vara för kommersiella. Är det något ni är rädda för?

– Kent har stor integritet, har de tagit det här beslutet finns ingen anledning att ifrågasätta det.

– För oss är det bara positivt att det kan komma ytterligare en generation som kan ta till sig vår musik. Finns det andra sorters spel där ni känner att er musik skulle kunna passa in?

– Jag såg ett aprilskämt om att det kommer ett ”Guitar hero: Sven-Ingvars”. Det är ju gitarrbaserad musik. 60-talsgrejerna skulle passa bra.

FAKTA

Namn: Oscar Magnusson. Ålder: 29. Familj: Sambo. Bor: Karlstad. Sysselsättning: musiker och kulturentreprenör. Inkomst: ”jag vet fan inte vad jag tjänar, skriv inget”.