Kent når upp i ABBA-klass

låtar saknas Nu kan du sjunga med Jocke Berg och Kent i ”Singstar”. Totalt finns 25 låtar att välja bland till karaokekvällarna – men Nöjesbladets Peter Ottsjö vill ha fler.
SPELA

Karaoke När The Beatles blev tv-spel borde pratet varit över.

Det var i fjol den fabulösa fyran lanserade sitt eget ”Rock band”. De sällade sig till en allt mer oöverskådlig skara artister som på olika sätt försökt få sin lön betald via spelvärlden. Att sätta sin musik i ett sammanhang – ”Guitar hero”, ”Singstar” eller någon av de många radiokanalerna i ”Grand theft auto” – är egentligen inte märkligare eller mer kontroversiellt än att ge en konsert. Folk betalar så gärna för sin nostalgi, för sina upplevelser. Ändå ses vissa artisters flört med tv-spelen fortfarande som något suspekt.

ABBA-klass

Men att Kent ger ut ett ”Singstar” är alldeles logiskt, hur mycket man än skojar om att posörerna från Eskilstuna nu hamnar framför vardagsrummens chipsskålar.

Det här är också ytterligare ett kvitto på gruppens storhet – ABBA och Kent är de enda svenska akterna som förärats en egen utgåva av det populära Playstation-spelet.

Däremot lämnar låtlistan en del att önska. Här finns självklara saker som ”747”, ”Chans” och ”Frank”. Men jag saknar ”Kevlarsjäl”, ”Mannen i den vita hatten (16 år senare)”, ”Blåjeans”, ”Pärlor”, ”Utan dina andetag” och ”Berg&dalvana”. Inte för att de nödvändigtvis borde ingå i en ”Best of” – utan för att de helt enkelt passar bra att sjunga till.

Stillastående

Kent har på senare år släpat runt på samma gamla skrålande fans som upptäckte dem omkring ”Vapen & ammunition”. Bandet själva, däremot, har med både ”Tillbaka till samtiden” och ”Röd” förnyat sig.

Detsamma kan man inte riktigt säga om långköraren ”Singstar”. Även om Sony tar små kliv hela tiden med dess mötesplats är själva spelupplevelsen oförändrad.

”Singstar” skulle må gott av ett karriärläge, utökad statistik och möjligheten att skräddarsy sina egna låtlistor.

Mer kräm, helt enkelt.

FAKTA

Singstar Kent

Från 16 år

Playstation 3/Playstation 2

Kents hela låtlista: 747, Chans, Columbus, Den döda vinkeln, Det finns inga ord (bara PS3-versionen), Dom andra, Dom som försvann, Ensamheten (bara PS3-versionen), Frank, Generation ex, Hjärta, Ingenting , Kärleken väntar, Kräm (så nära får ingen gå), Max 500, Musik non stop, När det blåser på månen, Om du var här, Palace & main, Svarta linjer (bara PS3-versionen), Taxmannen (bara PS3-versionen), Töntarna, Vals för satan (Din vän pessimisten) (bara PS3-versionen), VinterNoll2, Vy från ett luftslott (Punks jump up remix).