”Jag har alltid ont i magen”

TV

Linda Isacsson om nya ’Bonde söker fru’ och hennes ständiga jakt efter nya kickar

Foto: EN NY LINDA Förr i tiden var Linda Isacsson ständigt på jakt efter nya farliga kickar. I dag kan hon få samma känsla av att hjälpa en bonde hitta kärleken.

I kväll söker hon den rätta åt kärlekskranka bönder i tv.

Själv har Linda Isacsson har lämnat singellivet bakom sig – som tur är.

För Nöjesbladet berättar hon hur jakten på kickar fick henne att riskera livet.

– Jag behövde kompensera bristen på kärlek. Det var en otroligt destruktiv period.

I första avsnittet av nya ”Bonde söker fru” hjälper Linda Isacsson, 38, mjölkbonden Jonas Andersson, 42, att släppa ut korna. Sedan sätter de sig på en stenmur och pratar om kärleken.

Bonden vågar öppna sig för Linda Isacsson. Hon är varm och trygg, ler vänligt och lyssnar noga. Professionellt är hon lugn och ansvarstagande. Privat är hon lyckligt gift med maken Jacob Lindorff och mamma till döttrarna Wilhelmina och Lykke.

Kände tristess

Men för bara några år sedan levde Linda Isacsson ett helt annat liv. Att hjälpa bönder hitta kärleken fanns inte på kartan. I stället kände hon en tristess som tvingade ut henne på en ständig jakt efter kickar. För TV4-programmet ”Farliga möten” simmade hon oskyddad i vithajens jaktvatten.

– Jag var singel och kände att livet inte kändes. Jag behövde kompensera bristen på kärlek på nåt sätt, säger hon.

Hon behövde adrenalin, rädsla och nervositet. I dag säger hon att hon knappt kan förklara varför. En del av de saker hon gjorde då hade hon aldrig gjort nu. Att simma med hajar var bara en av dem.

– Jag var inne i en otroligt destruktiv period, säger hon.

Fortfarande spännande

Förändringen kom med kärleken och barnen. Linda Isacsson bytte singellivet mot familjelivet och giftspindlar mot mjölkbönder. Det betyder inte att hon tycker att det nya livet saknar spänning.

– När vi spelar in ”Bonde söker fru” har jag konstant ont i magen. Jag ligger vaken på nätterna och tänker. ”Hur kunde det bli så här? Varför sa hon så? Det här måste vi ordna”.

Men saknar du inte det andra?

– Kanske har var sak sin tid. Det betyder inte att jag slutat helt med det. Jag är fortfarande intresserad av hajar och lejon. Men med två små flickor känner jag att det kanske inte är läge att sticka i väg tre veckor till Afrika. Det är svårt nog att vara borta en natt.

Inga ormar än

Även om Linda Isacsson vill fortsätta med ”Bonde söker fru” utesluter hon inte att hon kan återvända till de farligare programmen. Tills dess finns det andra saker hon kan göra.

– Innan Lykke är sju år ska hon få åka på safari. Men vi behöver kanske inte plocka upp ormar tillsammans. Nej, det får vänta.

I kväll, 20.00 ”Bonde söker fru” TV 4

ARTIKELN HANDLAR OM