Måns och Maria vann ”Let's dance”

TV

Besegrade Anna och David i finalen

Foto: TV 4

Succéprogrammet ”Let's dance” avgjordes på fredagen. Vann gjorde Måns Zelmerlöv och Maria Karlsson. Här hittar du liverapporteringen från den dramatiska finalen.

Programmet inleds med att juryn och programledarna visar sina danskonster till publikens stora jubel!

Dans 1: Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson i en tango. Måns har på sig kritstrecksrandigt och Maria har på sig en halvt genomskinlig klänning i svart och guld.

Musik: Toxic - Britney Spears.

Jurykommentarer: Tony: ”Det var väldigt bra, men du (Måns) gjorde två fel i koreografin”. Ann: ”Supberb dans”. Dermot: ”Väldigt imponerande, men du plockade upp fötterna lite för mycket”. Maria: ”Rent fotarbetsmässigt har du förbättrat dig enormt”.

Juryns poäng: 35 (8, 9, 9, 9).

Dans 2: Anna Book och David Watson i en tango. Anna har på sig en svart klänning med vita inslag och lodräta silverfärgade streck.

Musik: Lola - Sarah Vaughan.

Jurykommentarer: Ann: ”Det var inte riktigt hälar där det skulle vara hälar. Men du var precis annars". Tony: ”Den här dansen var inte din bästa. Jag har sett dig bättre”.

Juryns poäng: 32 (7, 9, 8, 8).

Paren som tävlat tidigare i ”Let's dance” gästar finalprogrammet med varsin dans. Först ut att dansa utom tävlan är Kishti och Tobias, som dansar en samba till musik av Darin.

Nästa par ut på golvet är Carolina och Daniel, som dansar en quickstep till musik av Rhianna.

Tredje par ut bland gästerna är Arja och Tobias, som dansar en pasodoble till ”Don't cry for me Argentina”.

Fjärde par är Melker och Beate, som gör en cha-cha-cha till musik av Robbie Williams.

Nu fortsätter finalen!

Dans 3: Anna och David i en pasodoble. Anna har på sig en svart-rosa klänning. David dansar med bar överkropp sånär som på en helt uppknäppt skjorta.

Musik: Gypsy Dance.

Jurykommentarer: Mia: ”Tajming, känsla. Hela du är en enda stor pasodoble”. Dermot: ”Jättefina fötter. Du är kvinnlig och det var underbart”. Ann: ”Helt perfekt och David - du är så duktig”. Tony: ”Jag älskar din pasodoble, men jag är besviken på ditt dansval. Jag hade velat se lite mer variation”.

Juryns poäng: 40 (10, 10, 10, 10) FULL POTT! För andra gången i programmet. Anna Book gråter efter juryns fullpoängare.

Dans 4: Måns och Maria i en samba. Måns dansar i svarta byxor och ärmlös gul skjorta. Maria dansar i tvådelat gult - kjol och överdel.

Musik: Alla vill till himmelen - Timbuktu.

Jurykommentarer: Mia: ”Vilken enorm dansglädje, Måns! Fin musikalitet”. Dermot: ”Rytmiskt var det fantastiskt, vilken manlig dansare du är! Jag njöt”.

Juryns poäng: 39 (9, 10, 10, 10) WOW! Mycket nära en ny 40-poängare...

Andra halvan av de paren som tävlat tidigare får nu chansen att visa upp sig en sista gång. Peppe och Malin dansar en jive till musik av ABBA.

Nästa par ut på golvet är Tone och Peter som dansar en stillsam vals till toner av Norah Jones.

Näst sista gästpar blir Paolo och Helena, som dansar en tango till Roxanne med Moulin Rouge.

Sista par utom tävlan för kvällen är Viktor och Carin, som åkte ur i semifinalen. De dansar en jive till musik av The Hives.

Nu är det dags för finalparen att göra sin sista dans i tävlingen.

Dans 5: Anna och David i en showdans. Anna och David dansar i svart med silverdetaljer. Anna har på sig massor av smycken i silver, med pärlor.

Musik: Diamonds are forever - Shirley Bassey.

Jurykommentarer: Dermot: ”Hela paketet stämde med musiktemat. I vissa platser kändes det lite stressat”.

Juryns poäng: 32 (9, 9, 8, 6).

Dans 6: Måns och Maria gör sin showdans. Kläderna går i Bond-tema. Maria har en elegant vit klänning, men byter sedan till lackklädsel, för att avsluta dansen med vit klänning.

Musik: Live and let die - Paul McCartney/Wings.

Juryns kommentarer: Tony: ”Det var precis vad jag kunde förvänta mig av en cabaret, men du var lite skakig i vissa platser”. Ann: ”Det var allt från elegans till känsla, till sexigt och manligt. Härligt!”.

Juryns poäng: 38 (9, 10, 10, 9).

Måns och Maria ligger i topp i finalen när det gäller juryns poäng. Det står klart efter den sista dansen. Måns och Marias totalpoäng: 112. Annas och Davids totalpoäng: 104. Efter folkets röst står det också klart att Måns och Maria vinner ”Let's dance”!!! Grattis!!!

Jim Jaber