”Karaoke-Kenneth” efter Lyxfällan: ”Har varit deprimerad”

TV

Jobbet som skulle lösa problemen blev aldrig av

1 av 3

Han spenderade pengar på karaokeresor, bilar, cigaretter och restaurangmat i stället för att betala räkningar och fokusera på sin 2,5 år gamla dotter.

I ”Lyxfällan” fick han jobbet som skulle lösa problemen – men anställningen blev aldrig av.

– Jag har varit deprimerad, säger Kenneth Kjellberg.

Kenneth Kjellberg har synts i SVT:s program ”Klippans karaokecup” där han kallats för ”Karaoke-Kenneth”. Men ikväll syntes han i en annan kanal av en helt annan anledning. Han behövde nämligen hjälp av Patrick Grimlund och Magnus Hedberg från TV3:s ”Lyxfällan”.

– Jag kände att det inte fanns någon annan utväg än att söka, säger Kenneth Kjellgren.

Skuld på en halv miljon

Kenneth hade en skuld på nästan en halv miljon och har varit hos Kronofogden i över tio år. Trots det lade han tusentals kronor på cigaretter, bilar, restaurangbesök och bensin. Mycket i samband med sina resor till olika karaokebarer.

Med dessa utgifter blev det svårt för honom att försörja sin 2-åriga dotter.

– Jag känner att jag inte kan köpa blöjor och det är en börda för mig. För att jag ska glömma det åker jag till karaoken för det är där jag kan få ut mina känslor, säger han i ”Lyxfällan”, och fortsätter:

– Jag vill min dotters bästa men jag vet inte hur jag ska göra det.

Nya jobbet skulle lösa allt

I programmet fick Kenneth hjälp med att sälja överflödiga prylar och att ändra sina osunda vanor.

I slutet av programmet nämndes också att Kenneth skulle få en heltidsanställning som kock, vilket ytterligare skulle råda bot på alla problem. Men jobbet blev aldrig av. Restaurangen Kenneth skulle bli anställd på ska säljas.

– Det har blivit en massa bråk, så jag har varit deprimerad och har haft ont i magen av jobbet där, säger Kenneth.

Ser ändå ljust på framtiden

Arbetssituationen till trots så tror Kenneth ändå på en ljusare framtid. Han ägnar mer tid åt sin dotter än tidigare och har dessutom slutat röka.

Om allt går som det ska så har Kenneth även ett nytt jobb på gång.

– Det jobbet ger mig mer i lön, det är inte lika långt att köra och har bättre arbetstider så det kommer bara förbättra saken, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM