Ferry efter fiaskot i paradgrenen: ”Det kändes snopet”

TV

Björn var säker på att vinna – åkte ur ”Mästarnas mästare”

1 av 5 | Foto: Björn Ferrys paradgren visade sig bli hans fall.

Det som han trodde var hans paradgren blev hans fall.

Efter en tuff kamp tvingades Björn Ferry lämna ”Mästarnas mästare”.

– Det kändes snopet. Jag trodde den skulle passa mig bäst, säger han.

Det var semifinal i söndagens ”Mästarnas mästare”. De tre bästa från grupp ett återvände till Andalusien i Spanien för att möta de bästa från grupp två.

Slutstriden mellan de sex mästarna blev stenhård. Mest kämpig blev den andra tävlingen, den klassiska och energikrävande ”Sisyfos”.

För att vinna ska deltagarna rulla en tung boll upp för en slänt så snabbt som möjligt.

Kändes snopet

En tävling som skidskytten Björn Ferry trodde skulle passa honom perfekt. Men när deltagarna gått i mål stod det klart att Björn var den första att lämna semifinalen.

– Det var lite lustigt. Jag trodde den skulle passa mig bäst på hela ”Mästarnas mästare” och så gick det skitdåligt, säger han.

Tillsammans med frun och armbryterskan Heidi Andersson och pingisspelaren Jörgen Persson hamnade han på totalt fyra poäng. Men då både Heidi och Jörgen fått bättre placeringar tvingades Björn att lämna programmet.

– Det kändes lite snopet att lämna utan en nattduell. Men jag insåg att den där bollen var alldeles för tung för mig, säger Björn.

Hade varit överlägsen

Skidskytten tror det hade gått betydligt bättre om han hade ställts inför en ren konditionsgren.

– Hade det varit att man skulle springa eller cykla eller vad som helst skulle jag varit överlägsen. Jag såg innan hur Foppa gick runt och lekte med det där järnklotet och själv orkade jag knappt rubba den, säger Björn.

Han förstår också att ett en gren som ”Sisyfos” är roligare för tittarna än en konditionstävling.

– Jag är helt medveten om att det är ett underhållningsprogram. Det är tråkigt att se någon springa 800 meter. Det går inte att göra tv på, säger Björn.

Liknar ett OS

Med inställningen att "leka lite och dricka lite vin" for han ner till Spanien för inspelningen av programmet.

Men det blev mer som ett OS än en lek.

– Det blev nerv i tävlingen och man vet aldrig vad som kommer. Det är ständigt en ovisshet på något sätt. Det är mentalt påfrestande. Det kan vara stå på ett ben eller ta i allt vad man kan, säger Björn.

Trots att han varit med i liknande tv-produktioner och filmats från morgon till kväll var deltagandet jobbigt.

– Det är ganska krävande. Man är borta länge och arbetar dygnet runt i två veckor. På så sätt liknar det ett OS, säger Björn Ferry.

ARTIKELN HANDLAR OM