Publicerad:
Uppdaterad:

Peter Settman går över till rivalen i ny tv-satsning på TV4

Av: Andreas Hansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter 30 år på SVT – gör tv med konkurrenten: ”Som att åka slalom”

1 av 4

Efter närmare 30 år på SVT.

Nu gör Peter Settman debut hos ärkerivalen TV4 i en ny tv-satsning.

– Vi är väldigt glada, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4-gruppen i ett pressmeddelande.

Hans ”Settman på plats” floppade i SVT 2013.

Nu gör tv-mogulen och programledaren Peter Settman, 47, comeback med ett nytt program hos rivalen TV4.

Settman har arbetat med SVT i närmare 30 år där han lett program som Melodifestivalen, ”Så ska det låta” och ”Minuten”.

”Som med förbundna ögon”

Nu får Lasse Kronér se upp – i ”Hur svårt kan det va?” försöker Peter Settman med en barnpanels hjälp reda ut företeelser som kan te sig trassliga i vuxenlivets ögon men som kanske inte är så komplicerat när allt komne omkring.

– Är man i en studio med en massa barn kan ju vad som helst hända, det känns lite som att åka slalom med förbundna ögon. Barn har liksom inget filter utan säger exakt vad de tycker och det är ju det som är så himla underbart, säger Peter Settman i ett pressmeddelande från TV4.

TV4: ”Vi är glada”

2001 spelade Settman i TV4:s komediserie ”En ängels tålamod”. Det nya programmet blir hans debut som programledare i kanalen, något som TV4 gläds över.

– Peter är en av landets främsta programledare med en imponerande humoristisk träffsäkerhet och kvicktänkthet som bådar för väldigt underhållande situationer i samtal med barnen i ”Hur svårt kan det va?”. Vi är väldigt glada att han gör det här programmet tillsammans med oss, säger Fredrik Arefalk, kanalchef TV4-gruppen i ett uttalande.

SVT: ”Det svider såklart”

Thomas Hall, SVT:s programchef för underhållning grämer sig något över nyheten.

– Vi har haft ett gäng olika diskussioner med honom och hans bolag de senaste åren men nu hann TV4 före, det är bara att gratulera, säger han till Nöjesbladet

Grämer det er att TV4 hann före här?

– I grund och botten är Peter frilans, men det svider såklart alltid när TV4 gör något som känns lovande. Men det är bara att hitta på något annat. Det tillhör spelets regler att den som har något bra slår till först.

Har ni varit lite slappa med Peter här?

– Nej, det tycker jag inte. Samarbeten ska ju stämma för båda parter och han har haft jättemycket att göra. Mig veterligen är detta helt oproblematiskt för både honom och oss.

”Fortsätter uppvakta honom”

Har det varit några konflikter mellan er och Peter?

– Nej, verkligen inte. Peter är en ruskigt duktig programledare som lyfter alla programidéer han sätter tänderna i. Vi kommer fortsätta uppvakta honom.

– Vi kommer naturligtvis värna om att ha med honom hos oss. Han är alltid en relevant och viktig programledare att ha med. Varje år har man alltid ett antal idéer som rör Peter och hans bolag och så kommer det fortsätta i min värld.

Programmet görs av produktionsbolaget baluba, tidigare ägt av Settman.

Nöjesbladet söker Peter Settman för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN