Här är Pluras nya program: ”Blir mindre alkohol än i 'Pluras kök'”

avNatalie Demirian

Publicerad:
Uppdaterad:

Plura Jonsson har hittat sitt paradis

1 av 7
Nya serien ”Pluras paradis” kommer att följa artistens bestyr med ett torp som han ­köpte för ett år sedan. ”Själva huset är relativt klart, men tomten har vi inte gjort mycket med”, säger han.

Plura Jonsson har hittat paradiset på sitt torp i Sörmland.

Det nya TV3-programmet ”Pluras paradis” blir mer städat än ”Pluras kök”.

– Det kommer inte bli lika mycket alkohol, säger han till Nöjesbladet.

Läs mer: 50 kändisar över 50 – så rika är de

När Nöjesbladet når Plura Jonsson, 63, har han planterat lite blommor och sitter på verandan på sitt torp i södra Sörmland. Och röker en cigg.

Han bor på landet nu när det pågår stambyte på boendet i stan. Snart ska han börja spela in sitt nya program ”Pluras paradis” där ute på torpet. Programmet ersätter ”Pluras kök” den här säsongen.

– Det är redan ett paradis, men man kan skruva upp det ännu mer. Vi köpte torpet för ett år sedan drygt, sedan dess har vi renoverat. Så själva huset är relativt klart, men tomten har vi inte gjort mycket med.

Hjälp av stjärnsnickaren

Det är just det som Plura Jonsson ska ta tag i tillsammans med Björn Christiernsson, tidigare känd från TV4:s ”Äntligen hemma”.

– ”Äntligen hemma” var ett styrt forum så tillvida att vi höll oss inom ramarna hela tiden för hur ”Äntligen hemma” ska se ut. Vilket visserligen är ett fantastiskt bra koncept, men för mig som jobbat där i elva år känns det jättekul att få göra lite annat också, säger Björn Christiernsson.

Hur tror du att Plura står sig mot Martin Timell?

– Det ska vi ta reda på snart. Men jag känner Plura lite grann och upplever att det kommer att kännas lättsamt och roligt. Sedan kan jag tänka mig att man får ta nån öl också när man jobbar, och det är något nytt!

Mindre alkohol

Tillsammans med kända gäster ska de hitta på byggprojekt runt torpet och på trädgården. Trots att även matlagning och musik kommer att få plats i programmet säger Plura Jonsson att det inte blir likadant som i ”Pluras kök”. I paradiset blir det mer städat.

– Det kommer inte bli lika mycket alkohol. Det är lite mer städat, lite mer vuxet och moget. Det blir inte så vilt, och det tycker kanske folk är tråkigt. Men det kommer att bli fint på något annat sätt.

Varför blir det mindre alkohol nu?

– Jag är för gammal. Nej, men vi har ju gjort drygt 50 avsnitt av ”Pluras kök”. Så det är för att göra något annorlunda och prova på något nytt, ett annat koncept helt enkelt. Men jag hoppas på att göra ”Pluras kök” i framtiden, i alla fall en säsong till.

Blir det här lite som SVT:s ”Sommartorpet”?

– Jag vet inte, det här blir väl en blandning av alla möjliga program i så fall. Trädgård-, bygg-,mat- och musikprogram. Det är väl många som håller på att göra lika program nu för tiden, man kan inte uppfinna hjulet hur många gånger som helst.

Det blir fullt upp för Plura Jonsson i sommar. Förutom att turnera med Eldkvarn ska han också försöka få ihop en ny skiva under hösten.

– Jag börjar känna mig lite mätt på turnerandet. Men jag ska inte säga som Lundell, att det här blir sista turnen. Det blir det aldrig. Man kan liksom inte sluta.

”Pluras paradis” får premiär i höst på TV3.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

TV3