Årets skräckmästerverk, en fransk seriemörderska och djävulska planer

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

VECKANS STREAMINGTIPS ”The Terror”, ”La Mante” och ”Syskonen Baudelaires olycksaliga liv”.

The Terror


Heliga makaroner, här har vi en nästan garanterad plats på de kommande listorna över 2018 års bästa tv-serier. AMC:s "The terror", som åtminstone jag har längtat mycket efter, är en riktig elegant till rysare. Ciarán Hinds, Jared Harris och Tobias Menzies möts i en isande otäck serie om hur besättningen på två brittiska 1800-talsfartyg med målet att utforska Nordvästpassagen fryser fast i ett arktiskt helvete. Absolut mästerligt efter Dan Simmons historiska fiktion om den olycksaliga Franklinexpeditionen.


Amazon Prime Video

1 av 4

La Mante


Den här franska serien har visserligen legat ute på Netflix ett tag, så den är ingen nyhet. Men om du inte har sett den – släng dig över den helhjärtat. Tänk en sorts "När lammen tystnar", fast med ombytta könsroller. Carole Bouquet är fenomenalt otäck som Jeanne Deber – en seriemördare som sitter inspärrad sedan decennier tillbaka för brutala mord på åtta män. Nu härjar en copycatmördare i Paris och polisen behöver hennes hjälp. Hon går med på att hjälpa till – men vägrar att ha att göra med någon annan än sin son.


Netflix


Syskonen Baudelaires olycksaliga liv


Tyckte du, som jag, att den första säsongen av den här serien baserad på Lemony Snicket-böckerna om de tre stackars föräldralösa syskonen Baudelaires prövningar var en härligt makaber och perfekt tragikomisk liten kolsvart gotisk pärla? Pass på i så fall, för i dag dimper säsong två ner på Netflix. Neil Patrick Harris är såklart tillbaka som den onde men talanglöse greve Olaf, som hela tiden smider djävulska planer för barnen, och nya på rollistan är bland andra "Veep"-favoriten Tony Hale, Nathan Fillion och Lucy Punch. Tio nya avsnitt väntar på oss.


Netflix. Säsongspremiär i dag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:

LÄS VIDARE