TV

– Jag ville inte följa med till New York

Av: 

Karolina Skoglund

TV

Josephine i ”Sveriges mästerkock” tvingades resa bort från sin baby

För fyra av deltagarna i ”Sveriges mästerkock” var den spontana resan till New York i gårdagens avsnitt en dröm.

Men för två av dem var det en tvångsseparation från sina barn.

– Jag ville inte följa med, säger Josephine Lindqvist.

I gårdagens avsnitt fick deltagarna i ”Sveriges mästerkock” åka på en spontanresa till New York. Tittarna fick se hur deltagarna jublade över resan som skulle ta dem till, enligt juryn, en av världens bästa matstäder.

Men bakom kamerorna var två av dem både chockade och ledsna.

– Först trodde jag att det var ett skämt. När det visade sig att det inte var så blev det jobbigt.

”Lång flygtid”

– Dessutom kändes det som att det var mycket flygande för väldigt lite tid i New York, säger Mirjam Halldén, 32, som oroade sig över att vara borta från sitt ett och ett halvt år gamla barn.

Josephine Lindqvist, 25, som också är nybliven mamma, var den enda av deltagarna i ”Sveriges mästerkock” som inte bodde på det officiella hotellet under inspelningarna eftersom hon ammade. För henne kom beskedet om New York-resan, precis som för Mirjam Halldén, som en chock.

Snabb avresa

– Jag ville inte följa med och hade precis slutat amma. Men ska man vara med i tävlingen får man bara acceptera, säger hon.

De båda mammorna är mest kritiska till att de fick beskedet om resan med så kort varsel.

– Vi fick veta det under tävlingen. Morgonen efter skulle vi åka, säger Mirjam Halldén.

Matilda Snöwall, exekutiv producent på TV4, förstår inte kritiken.

– Vi hade fått uppfattningen att det skulle vara okej för deltagarna eftersom det handlade om så kort tid. Att det var med så kort varsel handlade om att vi ville ha med överraskningsmomentet i tv, säger hon.

Åkte ut på en tak-burgare

 I ”Sveriges mästerkock” tävlade till en början 14 finalister, som valdes ut efter en landsomfattande casting, om att vinna titeln ”Sveriges mästerkock”. Varje vecka åker minst en deltagare, som presterat sämst, ut ur programmet.

 I gårdagens avsnitt fick deltagarna, uppdelade i två lag, uppgiften att laga flygmat för en flight till New York.  Plötsligt fick de reda på att de skulle servera maten på planet – och följa med till slutdestinationen. 

 Det förlorande laget fick i en utslagstävling laga hamburgare på ett tak i New York. Något som gjorde att Mirjam Halldén åkte ut.

I tävlingen återstår nu fem deltagare.

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert: