Manson möter Gardell

avVictor Johansson

TV

Filip och Fredrik satsar på udda möten i sin nya show

1 av 3 | Foto: Foto: PONTUS HÖÖK
Programledarduon kommer att sända live från New York.

– Ett drömgig.

Så beskriver Fredrik Wikingsson nyheten.

Nöjesbladet kan i dag avslöja de första internationella namnen till ”Söndagsparty med Filip och Fredrik”:

Marilyn Manson, Martin Sheen, Dee Snider och Joan Rivers.

Med mindre än en vecka kvar till premiären av ”Söndagsparty med Filip och Fredrik” börjar nu programmets gästlista ta form.

Först ut: Marilyn Manson och Jonas Gardell.

– Marilyn är sjukt smart och han har rökt människo-ben. Jag är oerhört lycklig över detta, säger Fredrik Wikingsson, 35.

”Vettig och rolig”

Filip Hammar, 34, förklarar vidare:

– Marilyn är en vettig och rolig snubbe och vi är vansinnigt stolta över att ha med honom. Han är en riktig förebild som människa. Han är en outcast och sådana människor har jag och Fredrik alltid stor sympati för. Vi vill inte ha nå nån jävla ”Gossip girl”-skådis, säger han.

Kommer det byggas några broar här?

– Någon addering på Facebook borde vi få ut av det här.

– Marilyn spelar mycket i öststaterna. Jag tänker att Jonas Gardell åker och hälsar på honom i Bratislava, Jonas skulle behöva lite mer dekadens, säger Fredrik Wikingsson.

”En hyvens man”

Martin Sheen är också klar?

– Martin Sheen är en drömgäst, han är världens bästa skådespelare. Vi har följt honom sedan ”Apocalypse now” till ”Vita huset”. Han är en hyvens man. Han kan få uttala sig om ”Robinson” till exempel, så tänker vi.

– Jag tror att Thomas Wassberg är med i samma program. Det är därför jag sysslar med tv, för att få två sådana människor att mötas i samma rum. De sinnessjuka mötena, säger Filip Hammar.

Erotisk fantasi

Utöver Twisted Sister-sångaren Dee Snider är också amerikanska tv-giganten Joan Rivers, 75, klar.

– Det här är ett drömgig. Jag använder inte ordet ”gig” i onödan. Men det blir inte bättre än att göra tv i New York. Joan Rivers verkar spritt språngande, säger Fredrik Wikingsson och fortsätter:

– Hon är ståuppkomiker och programledare, men är mest känd för att vara jävligt opererad. Jag och Filip kan kanske få vår äldsta erotiska fantasi någonsin.

Några fler nyheter?

– Vi planerar att Filip ska simma runt Manhattan. Vad ska hindra oss förutom US Coast Guard? Man har inte riktigt levt innan man har varit i hårt verbalt bråk med den amerikanska kustbevakningen.