Halvtokig brittisk spänning, ung terror på nätet och nunnor på glid

”The drowning”, ”Delete me”, ”Black Narcissus”.
”The drowning”, ”Delete me”, ”Black Narcissus”.

VECKANS STREAMINGTIPS ”The drowning” är den typ av urspårad thriller som britterna gör bäst. Viaplays ungdomsdrama ”Delete me” är ångestframkallande – men har något viktigt att säga. Och ”Black Narcissus” blandar skräck, erotik och tro i fantastiska miljöer.

The drowning


I kategorin knäppa brittiska minithrillers som man inte kan sluta titta på trots att de blir mer barocka för varje avsnitt har vi nu ”The drowning”. Med Jill Halfpenny som Jodie Walsh; en frånskild, sörjande mamma vars lille son Tom försvann spårlöst för nio år sedan. Han förmodades ha drunknat, men hans kropp återfanns aldrig, och nu blir Jodie övertygad om att en tonårspojke hon ser på gatan – Daniel Tanner (Cody Molko) – i själva verket är hennes Tom. Har hon fått fnatt eller är den skumme man (Rupert Penry-Jones) som hävdar att han är pojkens pappa en kidnappare? Urspårat men spännande.
C More. Premiär den 11 mars


Delete me


Viaplays nya norska, becksvarta och lite ”Euphoria”-liknande ungdomsdrama ”Delete me”, av Marie Kristiansen, berättas baklänges och har en ryckig, musikvideoliknande och skärmtung stil som till en början kan kännas något forcerad och hysterisk för en vuxen tittare. Men efter ett tag griper historien – om hur två bästa kompisar (Amalia Holm och Thea Sofie Loch Næss) splittras under studenttiden, och den enas liv blir ett helvete efter att en sexfilm får spridning – ändå tag, och vecklar ut sig till en ångestframkallande men angelägen skildring av terror på nätet.
Viaplay


Black Narcissus


1947 blev Rumer Goddens ”Svarte Narcissus” film med Deborah Kerr. I det här nya, tredelade dramat, tar Gemma Arterton över rollen som syster Clodagh, som tillsammans med några andra nunnor skickas till Nepal för att starta en klosterskola i ett gammalt haremspalats i Himalaya. ”Black Narcissus” är en långsam, melankolisk och udda serie, som inte är för alla men är psykologiskt intensiv, och fascinerar med sin blandning av skräckinslag, erotisk laddning och gammaldags matinékänsla i fantastiska miljöer. Med Diana Rigg i sin sista tv-roll som moder Dorothea.
Disney+


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE