En såpig tidsresa tillbaka till 90-talet

Så bra är Camilla Läckbergs ”Lyckoviken”

”Lyckoviken”.
”Lyckoviken”.

TV-RECENSION Man kan i alla fall inte anklaga Camilla Läckberg för att vara pretentiös.
Hennes ”Lyckoviken” är en gammal hederlig 90-talssåpa, ut i fingerspetsarna.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus
Lyckoviken

Viaplay
Säsong 1
Av Camilla Läckberg, med bl a Disa Östrand, Martin Stenmarck, Ella Rappich, Christopher Wollter, Mirja Turestedt, Ia Langhammer, Lars Väringer, Marie Robertson, Emma Broomé.


DRAMASÅPA Camilla Läckberg skulle skriva en såpa med ett mordmysterium i botten för Viaplay – och det har hon sannerligen gjort. ”Lyckoviken” är så mycket 90-talstypisk följetong att man bara väntar på att tvillingarna Bovallius ska inleda en incestuös kärleksaffär ombord på M/S Freja, medan Joker blandar drinkar och drar skämt och stackars Klimax gör Bimbo (som snart ska dö i en bussolycka) på smällen samt blir skjuten av sin egen pappa (som försöker råna en bank), och följaktligen hamnar i rullstol. Om ni förstår.
Platsen för dramat är den fiktiva småstaden Hammarvik och bostadsområdet Lyckoviken. Polisen Johanna (Disa Östrand) återvänder hem från Stockholm för att närvara vid sin mammas begravning, men blir kvar då mysteriet kring en väninnas mystiska försvinnande för 20 år sedan både bildligt och bokstavligt talar kommer upp till ytan igen, samtidigt som hon dumpas av sin sambo i storstaden (Alexander Karim).
Martin Stenmarck spelar den charmige (men numera gifta) grabben från gården bredvid, Christopher Wollter är Johannas fåraktige bror och Mirja Turestedt hennes sluga svägerska. Emma Broomé är rolig i en rivig roll, och Ella Rappich från ”Störst av allt” spelar Vanessa; en så brutalt korkad tonårstjej att håret krullar sig på armarna.
Ingredienser som otrohet, utpressning, ekonomiska problem, svartsjuka, svek, husbråk, grannbråk, enerverande typer och gamla hemligheter blandas med effektivitet, medan folk mördas och Johanna och hennes kollegor konstaterar att en seriemördare går lös.
En andra säsong är redan inspelad, och även om man inte gärna kan påstå att ”Lyckoviken” är bra i ordets rätta bemärkelse, har den... någonting. Så Viaplay kan mycket väl ha någon sorts retrohit på gång här.


”Lyckoviken” har premiär på Viaplay den 20 oktober.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE