”Ensam mamma söker” gör comeback

1 av 2 | Foto: MAGNUS SANDBERG
Sofi Mahani, Evelina Vidén och Susanne Bostrand från 2014 års säsong.

avJakob Meijer

TV

Det blir en sommar i Sverige igen.

Nu ska svenska singelmammor återigen söka kärleken på bästa sändningstid.

– ”Ensam mamma söker” var ett av de absolut populäraste programmen som fanns i vår tablå, säger Susanne Nylén, presschef på MTG Sverige.

Efter tre års vila dammar TV3 av en gammal klassiker. På kanalens Instagram har man lagt upp ett klipp där man söker efter nya singelkvinnor till dejtingsåpan ”Ensam mamma söker”.

– ”Ensam mamma söker” var ett av de absolut populäraste programmen som fanns i vår tablå när det gick. Vi ser att det fortfarande finns ett stort sug att titta på dejting-tv inspelat i de här fantastiska svenska miljöerna som blir under sommaren, säger Susanne Nylén, presschef på MTG Sverige.

Premiär i höst

I vår satsade TV3 på det liknande programkonceptet ”Händig man sökes”, men kanske inte med samma stora framgång som ”Ensam mamma söker”. Enligt Susanne Nylén har återkomsten av det populära programmet inget att göra med huruvida ”Händig man sökes” blev en succé eller inte.

– Det här är ett format som varit på tapeten länge. Och nu kändes det klockrent att köra inför hösten, säger Susanne Nylén.

Kommer det bli några förändringar jämfört med tidigare säsonger?

– Det är alldeles för tidigt att säga. Vi har precis kört igång castingprocessen. Är man intresserad ska man självklart söka. Det kommer vara ensamstående mammor, framförallt, som söker kärleken.

Första säsongen av ”Ensam mamma söker” sändes 2007. Den nya omgången, som har premiär i höst på TV3 och Viafree, är den nionde i ordningen.

Senast programmet sändes, 2014, leddes det av Magdalena Graaf. Det är ännu inte klart med programledare för årets säsong.

ARTIKELN HANDLAR OM