Knarkkrig, sorgsen Jim Carrey och ung fantasy

”Narcos: Mexico”, ”Kidding” och ”Locke & key”.
”Narcos: Mexico”, ”Kidding” och ”Locke & key”.

VECKANS STREAMINGTIPS ”Narcos: Mexico” levererar igen. Jim Carrey briljerar vidare i ledsna ”Kidding”. Och Netflix ”Locke & key” är inte så pjåkig.

Narcos: Mexico


”Narcos”-spinoffen ”Narcos: Mexico” är tillbaka med en andra säsong, i vilken Scoot McNairy kliver fram som en amerikansk DEA-agent med riktigt hårda handskar. Och medan Diego Lunas kartellgrundare Félix ”El Padrino” Gallardo fortfarande dras med den stora skuggan från moderseriens större-än-livet-figur Pablo Escobar (Wagner Moura), är det här alltjämt en serie som tarvar tittning. En perfekt skakad cocktail av machomustigt kukmäteri, kitschig 80-talsglamour, chockerande våld och vital allmänbildning för den som vill bli insatt i bakgrunden till det kartellvåld som plågar Mexiko i dag.
Netflix


Kidding


Jim Carrey fortsätter att briljera som den vanvettigt vänliga men efter att ha förlorat ett barn svårt traumatiserade och allt mer oberäkneliga barn-tv-personligheten Jeff ”Mr Pickles” Piccirillo, i en andra säsong av Dave Holsteins underbart märkliga och oerhört sorgsna tragikomik ”Kidding”. En serie som säger sanningar om familj, läkande och avgrundsdjup sorg på ett unikt och ibland absurt sätt, genom att pendla mellan dyster verklighet och flykt in i färgstark fantasi. När vi återser Jeff bestämmer han sig för att donera en del av sin lever till sin frus nya kille, som han precis körde på med flit...
HBO Nordic


Locke & key


Netflix hybrid av skräck, fantasy och tonårsdrama, som är baserad på serieböckerna av samma namn av Stephen Kings son Joe Hill och har utvecklats till tv-serie av bland andra ”Lost”-snitsaren Carlton Cuse, är kanske lite väl riskfri och ”netflixig” till sin form, och som vuxen kan man se bättre saker. Men som en sorts YA-version av Netflix vemodiga mogenskräck ”The haunting of Hill House” har serien absolut sina kvaliteter. Om tre syskon och en mamma som, efter att pappan i familjen har blivit mördad, flyttar in i pappans familjehem – som gömmer ett antal magiska nycklar. Och stor fara.
Netflix


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE