Kevin Bacon i toppform, fin svensk tragikomik och surrealistisk humor på spanska

”City on a hill”, ”Revansch” och ”Los Espookys”.
”City on a hill”, ”Revansch” och ”Los Espookys”.

VECKANS STREAMINGTIPS ”City on a hill”, ”Revansch” och ”Los Espookys”.

City on a hill


Den som har tid och tålamod med en snutserie av den lite äldre skolan, med många och långa berättarbågar som inte har bråttom någonstans, bör hålla ögonen på "City on a hill", producerad av bland andra Barry Levinson och Tom Fontana ("Uppdrag: Mord", "Oz"), Ben Affleck och Matt Damon. Serien är förlagd till det tidiga 90-talets stökiga Boston och kretsar primärt kring hur en svart åklagare med moral (Aldis Hodge) bildar en otippad allians med en korrupt och rasistisk FBI-veteran (Kevin Bacon i toppform) för att stoppa ett gäng rånare från Charlestown (vars ledare spelas av Jonathan Tucker). Så mycket gatusmart Bostonromantik att man bara väntar – och hoppas – på att Mark Wahlberg ska dyka upp.
HBO Nordic. Premiär på måndag


Revansch


Ni har väl inte missat Patrik Eklunds udda och urcharmiga tragikomik i munsbitsformat? Anki Larsson är underbar som den före detta badmintonstjärnan, numera deppiga alkoholisten Annbritt, som aldrig har kommit över förlusten i SM-finalen 1983, och lever ett bittert liv bland folkölsburkar, parkbänkar, poänglösa fas 3-jobb och grannar som vill omvandla hennes hyresrätt till en bostadsrätt – men nu gör sig redo för att ta revansch mot sin ärkerival. Påhejad av sin djupt hopplöse son (Olle Sarri), som bor i en bil. Tänk Morran och Tobias i lite sorgsnare och mer diskbänkrealistisk tappning.
SVT Play

”Revansch”.
”Revansch”.

Los Espookys


Efter den fantastiskt fåniga vampyrmockumentären "What we do in the shadows" (som finns på HBO Nordic) kommer ännu en pralin för oss som gillar skräck och humor i förening. "Los Espookys" är en mestadels spanskspråkig HBO-komedi, av och med bland andra Fred Armisen. Den utspelar sig i en underlig, lätt drömlik version av dagens Mexico City, där ett gäng vänner gör sin kärlek till skräck till en affärsverksamhet, och börjar iscensätta fejkade läskigheter enligt olika uppdragsgivares önskemål. Excentriskt, surrealistiskt, knäppt och väldigt roligt, med b-filmsvibbar och en uppsjö av latinamerikanskt färgstarka miljöer.
HBO Nordic. Premiär på lördag


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE