Skruvad norsk skräck, mordisk psykopatsnut och läcker Agatha Christie-spänning

”Bloodride”, ”Kommissarie Bancroft” och ”The pale horse”.
”Bloodride”, ”Kommissarie Bancroft” och ”The pale horse”.

VECKANS STREAMINGTIPS Netflix norska skräckantologi ”Bloodride” har ett makabert sinne för humor. Helknäppa ”Kommissarie Bancroft” är tillbaka. Och Agatha Christie-mysteriet ”The pale horse” skrämmer med ockulta vibbar.

Bloodride


Efter charmiga ”Hjem til jul” och udda, natursköna ”Ragnarök” kommer nu ännu en norsk Netflix-serie. Den här är en skapligt skruvad skräckantologi med ett delikat makabert sinne för humor, från bland andra Kjetil Indregard (”Maniac”). I sex fristående avsnitt, som alla börjar med några scener ur en bisarr skräckbussfärd, berättas förryckta och blodiga halvtimmeshistorier förlagda till en verklighet som verkar ligga lite vid sidan av vår egen. Kan rekommendera byfåneskräcken ”Den största uppoffringen” och ”Elefanten i rummet”, om personalmaskeraden från helvetet. Inget extremt minnesvärt – men kul.
Netflix. Premiär i morgon


Kommissarie Bancroft


Letar du efter en på något som helst sätt rimlig serie, som ägnar sig åt trovärdighet och har rollfigurer som säger saker som åtminstone påminner om hur folk pratar i verkligheten? Leta vidare, här finns ingenting att se. Om du däremot känner dig upplagd för ett supersnurrigt och helgalet stycke brittiskt, härligt skräpigt snask förklätt till polisthriller, bör du slänga dig över säsong två av ”Kommissarie Bancroft”. Sarah Parish är tillbaka som den mordiska psykopatpolisen Elizabeth Bancroft, och den här gången spelas hennes primära motståndare av Charlotte Hope, som vi känner igen som Ramsay Boltons sadistiska älskarinna Myranda i ”Game of thrones”. Gnuggar händerna.
SVT Play. Premiär på lördag


The pale horse


Sarah Phelps har de senaste åren gjort en rad häftiga och atmosfärrika Agatha Christie-filmatiseringar för BBC, och den senaste heter ”The pale horse”, och är alltså baserad på deckardrottningens ”Den gula hästen” från 1961. Rufus Sewell gör huvudrollen som Mark Easterbrook. En man med ett dramatiskt och olycksaligt kärleksliv, vars första fru dog under mystiska omständigheter. När även hans älskarinna dör, hans eget namn hittas på en synnerligen letal lista i en annan död kvinnas sko och han börjar tappa hår, leder spåren ut på landsbygden och mot tre kvinnor som påstås vara häxor. En klassisk mordgåta kryddad med läckert ockulta vibbar.
Amazon Prime Video. Premiär i morgon


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE