Tv-recensioner

Sympatiskt men konturlöst om varannan vecka-livet

Av: 

Karolina Fjellborg

”Udda veckor”.
”Udda veckor”.

TV

TV-RECENSION Christine Meltzer spelar en nyskild trebarnsmamma i en sympatisk serie som många kommer att kunna relatera till. Men ”Udda veckor” saknar en tydlig personlighet och skarpa karaktärer.

Betyg: 2 av 5 plus
Udda veckor
Discovery+
Säsong 1, del 1-3
Av Kari-Anne Henriksen och Mia Hundvin, med bl a Christine Meltzer, Linus Wahlgren, Gustaf Hammarsten, Charlie Gustafsson, Vanna Rosenberg, Per Andersson, Jill Johnson.


DRAMAKOMEDI Varannan vecka-livet är i fokus i den här nya serien från Discovery+, som har en behaglig ensemble och ett tema som många kommer att kunna relatera till, men anländer lite vagt och trevande och saknar en viss särprägel och den typ av tydliga rollfigurer och snärtigt manus som en sådan här serie behöver.
Christine Meltzer gör, och är charmig i, huvudrollen som trebarnsmamman och sportjournalisten Frida, som nyligen har skiljt sig från Jonas (Linus Wahlgren) och nu ska börja kombinera ensamma mamma-rollen med singelliv, och samtidigt måste acceptera att Jonas redan har sprungit vidare med en ny flickvän (Jill Johnson). Runt paret finns vännerna Lotta (Vanna Rosenberg) och Mattias (Gustaf Hammarsten, i en för honom väldigt typisk roll), som på olika sätt försöker förhålla sig till att deras bästa parmiddagssällskap numera är splittrat.

Med i bilden finns även Fridas dryga kollega Dan (Per Andersson), baristan Tobias (Charlie Gustafsson), som fattar tycke för Frida, den snobbiga grannmamman Angelica (Lisette T Pagler), och såklart barnen (Ida Hedlund Stenmarck, Adrian Macéus och Malva Lindgren).
Om ”Udda veckor” vill vara ett drama eller en dramakomedi är inte helt glasklart (vilket kan vara anledningen till att Discovery Networks Sweden själva varvar termerna), och medan en tydlig distinktion mellan de två genrerna inte alltid behövs, är problemet med den här serien att den är lite för lite av båda.
Jag tycker om det jag ser, men jag ser det med en axelryckning.


”Udda veckor” har premiär på Discovery+ den 2 april.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

Shoppa kläder, skor & inredning hos Ellos – nu med upp till 50% rabatt i outlet.

Extern länk från Ellos

Shoppa här!


Publisert:

LÄS VIDARE

Höstens 20 bästa tv-serier – från ”Solsidan” till nya ”Dexter”

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-recensioner

Discovery+ (tidigare Dplay)

Christine Meltzer

Linus Wahlgren

Vanna Rosenberg