Så mycket bättre 2017

Här är nästa deltagare i ”Så mycket bättre”

Av: 

Jakob Meijer

TV

Mello-vinnaren Eric Saade, 26, är klar för årets ”Så mycket bättre”.

Nu är han nervös för att öppna upp sig för det svenska folket.

– Jag brukar inte snacka om det privata, säger Eric Saade.

Kikki Danielsson och Tomas Andersson Wij är redan klara. I TV4:s Nyhetsmorgon avslöjades det på tisdagsmorgonen att även Eric Saade är en av artisterna i årets ”Så mycket bättre.

– Det är det starkaste gänget på många år, säger Eric Saade om årets startfält.

Eric Saade fyller 27 i år, men har redan en gedigen karriär bakom sig. Som 16-åring blev han medlem i pojkbandet ”What’s up” där även schlagerkollegan Robin Stjernberg ingick.

– I sammanhanget är man kanske ung, men jag känner mig ändå som en gammal själ, säger Eric Saade.

– Jag skrev mitt första skivkontrakt när jag var 15 år gammal. Det har hänt mycket sedan dess. Jag har säkert släppt 50 låtar, fyra studioalbum, och en EP, så det finns en del att plocka av.

Eric Saade: Timingen är rätt

2010 fick Eric Saade sitt stora genombrott, då han deltog i Melodifestivalen med bidraget ”Manboy”. Saade slutade på en tredjeplats, vilket han följde upp året efter med att vinna hela tävlingen, den gången med låten ”Popular”. Han placerade sig sedan som trea i Eurovision song contest.

Förra året släppte han EP:n ”Saade” där han bland annat samarbetade med Gustaf Norén och State of sound.

– Det har varit på tapeten ett tidigare år att vara med, men då sa jag att det inte riktigt passade. Jag ville släppa den här EP:n, säger Eric Saade.

– Det är bättre timing i år, nu när jag fått ut det materialet som dessutom kan vara en del av programmet, det känns kul.

Nervöst att prata om det privata

I fjolårets säsong deltog Danny Saucedo, en person som Saade har en del gemensamt med.

2011 när Saade vann Melodifestivalen var det Saucedo som kom tvåa. I sociala medier har tävlingen fortsatt där de båda pikat varandra genom åren.

”Jaja, sluta prata om det nu. Han är nummer två! Som vanligt!", twittrade Mello-vinnaren om Danny Saucedo när det avslöjades att han dejtade Saades ex-flickvän Molly Sandén.

Någon konkurrens har det dock aldrig funnits mellan artisterna, menar Eric Saade.

– Det där är något som antingen media eller någon från hans läger skapat. Det är inte från min sida i alla fall. Från min sida är man kollegor snarare än konkurrenter, och så har det alltid varit mellan oss personligen.

– Men absolut man kommer snacka om saker i programmet som man inte är van vid att snacka om. Jag brukar inte snacka om det privata. Det är det nervösa momentet för mig, att man lämnar ut sig så mycket, men det får vi väl i så fall spara till programmet.

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Så mycket tjänar ”Så mycket bättre”-artisterna
Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen i ”Sveriges mästerkock” 2017

ÄMNEN I ARTIKELN

Så mycket bättre 2017

Så mycket bättre

Eric Saade

Kikki Danielsson

Tomas Andersson Wij