”Stjärnornas stjärna” fortsätter att tappa tittare

Reporter: Benjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:
Uppställningen i andra säsongen av ”Stjärnornas stjärna”.
Foto: Linus Hallsenius/TV4.
Uppställningen i andra säsongen av ”Stjärnornas stjärna”.

TV4 storsatsar med ny säsong av ”Stjärnornas stjärna”.

Men programmet fortsätter att tappa tittare.

Vid säsongspremiären i lördags valde fler att se på SVT.

Det sparades inte på krutet när TV4 i fjol valde att storsatsa på lördagsunderhållningen ”Stjärnornas stjärna”, där kända artister ska tolka olika genrer. Då med stjärnor som Ola Salo och Casper Janebrink från Arvingarna som stod mot varandra i finalen.

I samband med programmet värvade också kanalen SVT:s stjärna Petra Mede, 49, som programledare för storsatsningen.

Men den väntade tittarsuccén uteblev. I fjol såg 906 000 tittare premiären av ”Stjärnornas stjärna” och till finalen hade programmet tappat och den sågs av 802 000 tittare.

I år fortsätter programmet att tappa tittare och lördagens säsongspremiär med med Plura, Shirley Clamp, Andreas Weise och de andra stjärnorna lockade bara 785 000 tittare.

– I TV4’s huvudmålgrupp 15 – 64 år har vi flest tittare av alla kanaler mellan 20.00 - 22.00. Vi vinner slotten. Det är vi stolta över. Och framför allt är vi stolta över ett bra program som tagits emot mycket väl av tittarna, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent för ”Stjärnornas stjärna”.

Samma tid i lördags lockade SVT:s ”Är du smartare än en femteklassare” nära 1,1 miljoner tittare och ”Tror du jag ljuger” lockade 938 000 tittare.

Publicerad: