”Lost var bäst i början”

TV

Läsarna håller ändå fast vid serien

Av läsarnas röster på aftonbladet.se märks det att ”Lost” har trogna tittare.

Men många tycker att serien tappat sedan första säsongen.

I omröstningen på aftonbladet.se svarade 47 procent att de tänker se alla avsnitt av ”Lost”. Tillsammans med de röstande som tänker se åtminstone ett avsnitt blir det en majoritet som på något sätt följer serien. Av de 25 500 persoenr som vid 23.30-tiden på onsdagen rörtat var det 40 procent som svarade att de inte tänker se serien alls.

Bäst i början

”Jag var mycket besatt av Lost när den första säsongen började och jag kunde inte bärga mig för nya avsnitt, men nu har jag bara börjat tröttna på Lost”, skriver Kexbandit.

”Första säsongen var bra. Jag följde med spänning alla avsnitt. Men som med många andra amerikanska serier (Twin Peaks, 24) som är tänkta att vara under en säsong så ser de feta tv-direktörerna chansen att få in mer pengar, så dom fortsätter med serien så långt det bara går. Självklart så får manusförfattarna brist på ideér för att få en bra handling. Så självklart blir allt SKIT”, skriver basen.

Mystiken lockar

Vad är det då som lockar tittarna att ändå följa serien?

”Det är nåt med ön och the Others. Monstret? Finns det ett monster på ön eller är det en säkerhetssystem som skyddar ön? Man har massor med frågor och det är det som är så spännande”, skriver Joan.

Under rubriken ”Känner igen sig” skriver narcissist:

”Alla har väl någon gång byggt kojor och fantiserat om vad som skulle hända om man bodde på en öde ö.”

aftonbladet.se