TV4:s tabbe fällde Beatrice

avJohannes Selåker

Publicerad:

Praktfiaskot som tittarna aldrig fick se

1 av 6
Alla de andra hoppade ur ringen samtidigt.

Inför sammanslagningen fick Beatrice lämna ön. Men dramat bakom utslagningen klipptes bort.

En misslyckad tävling sumpade hennes chanser till revansch.

– Produktionen gjorde ett fruktansvärt fel, säger Beatrice Karlsson.

Beatrice Karlsson, 41, tvingades lämna ”Robinson” i kvällens avsnitt. Hon förlorade den tävling där deltagarna skulle uppskatta när tjugo minuter passerat, och sedan kliva över ett rep så nära inpå den exakta tiden som möjligt.

Starkaste minne – ett praktfiasko

Men tävlingen föregicks av ett praktfiasko från produktionsbolaget.

– Det är nog mitt starkaste minne från ”Robinson”. Så det var synd att det skulle raseras, säger Mia Laaksonen, 33, som var på väg att vinna den bortklippta tävlingen.

Sedan programmets början har deltagarna samlat sifferbrickor, utan att få veta vad de ska användas till. I måndagens avsnitt avslöjades det slutligen: en tävling. Men tävlingen fick avbrytas. Fiaskot var ett faktum.

”Hade gått vidare”

– Jag hade full koll, men produktionen gjorde ett fruktansvärt fel. Jag hade tagit mig vidare till sammanslagningen, säger Beatrice Karlsson, 41.

Tävlingen gick ut på att ett matematiskt problem skulle lösas, genom att dra ut sprintar märkta med nummer. Tog man fel nummer, ramlade en tegelsten ned på en glöd. Slocknade glöden åkte deltagaren ut.

Slarv avgjorde

– Men sifferbrickorna räckte inte till. Det var ren klantighet och slarv, och vi var tvungna att göra om den. Men misstaget var förödande, säger Martin Nygren, exekutiv producent för ”Robinson”.

Beatrice menar att det framför allt var lag ”Tigas” som inte ville se en ny tävling. De tjänade också på det. I den nya tävlingen, där deltagarna skulle uppskatta när tjugo minuter passerat, slöts en pakt.

”Robban” paktade

När ”Robban” skrek till hoppade samtliga deltagare över linjen utom Beatrice – som åkte ut.

– Det var ingen individuell tävling. Jag hörde skriket men jag är ingen som följer strömmen. Det borde jag ha gjort i det läget, säger hon.

Men trots besvikelsen kan Beatrice finna glädje – i att hon kom längre än Christian.

– Ja, det var ju den fula fisken som såg till att jag åkte ut 2009.

Publicerad: