”De ville inte ha den här konkurrensen”

1 av 4
TV

Martin Melin återvänder till ”Robinson” som lagledare.

Laget välkomnar honom med öppna armar – men bakom kulisserna gror ilskan.

– Det första jag såg var ett gäng deltagare som såg rejält förbannade ut, säger Martin Melin.

Ingen förstod om det var på riktigt.

När Martin Melin, 45, äntrar stranden i kvällens "Robinson" på TV4 vet lag Tigas inte riktigt hur de ska reagera. De välkomnar med hejarop och kramar – men bakom den glada fasaden gror missnöjet.

– Jag kände direkt så här att "hej, kul Martin, du är en legendar men åk hem snart igen", säger Robban Andersson, 38, och fortsätter:

– Min andra tanke var hur fan jag skulle få ut Martin Melin ur tävlingen. Alltså, jag tyckte att det gick för långsamt. Man är med i "Robinson" för att rösta hem folk, och så fylls det på hela tiden. De åker aldrig ur.

”Förstår misstänksamheten”

Och även Martin Melin uppmärksammade de heta känslorna.

– Det första jag såg var ett gäng deltagare som såg rejält förbannade ut. Jag kände att en del deltagare inte ville ha den här konkurrensen, att den här killen kommer. Deltagarna var välkomnande men jag märkte ju undertonerna, säger han och fortsätter:

– Jag kan förstå misstänksamheten, framför allt när det gäller Robban. När jag kom in var det en hel del sammanhållning och pakter som redan var klara. Så när jag kom var det nog en hel del som ställdes på ända i deras värld.

För Robban Andersson krävde nytillskottet omplanering i alliansen han bildat i sitt lag.

– Man visste ju inte vad själva grejen var, men så var han där för att tävla som alla andra. Så då fick jag planera om i strategin, säger han och fortsätter:

– Det gick bra. Jag kände direkt att "han har redan vunnit, han har fått sin halva mille". Jag kände att det var min tur nu.