Birgitta, 66, tog hem Postkodmiljonen

Med 15 raka svar blev Birgitta Hedström, 66, från Sundsvall miljonär.  I kvällens avsnitt av Postkodmiljonären i TV4 brände hon tre livlinor på sista frågan innan hon chansade rätt.

– Jag var inte alls nervös. När jag hade lämnat svaret var det som att jag släckte lyset, säger hon till Sundsvalls tidning.

De första fjorton frågorna gick som en dans. Utan att använda någon av de tre livlinorna klarade hon sig fram till sista frågan. En prestation som ingen tidigare klarat av. Men i finalfrågan blev det knepigare. När Birgitta Hedström skulle leverera svaret på "Vad betyder det hawaiianska ordet wiki som gett namn åt det internetbaserade uppslagsverket Wikipedia?" såg hon för första gången osäker ut. Hon valde sedan att utnyttja alla sina tre livlinor innan hon chansade och tog hem miljonen.

– Studion exploderade när jag hade svarat rätt, det var fantastiskt, säger hon till Sundsvalls tidning.

Under jubel och guldfärgad konfetti fick Birgitta Hedström ta emot ett glas bubbel, en stor blombukett och checken på en miljon. Och i studion fanns hennes väninna som inte kunde hålla tillbaka tårarna när Birgitta väl tagit hem segern.

Vill vara med i Let's Dance

Enligt Birgitta Hedström själv är hon patologiskt nyfiken. En egenskap som gjort att hon kunnat svara på alla typer av frågor tävlingen igenom. Dessutom ska hon enligt Sundsvalls tidning ha snappat upp ett och annat genom radiolyssnande i unga år, dagstidningsläsande och politiska diskussioner vid familjens köksbord.

I programmet uppgav hon att hon har en dröm kvar att uppfylla. Att vara med i Let´s Dance.

– Jag älskar att dansa, säger hon.

Enligt TV 4 befinner sig postkodmiljonären just nu i Nya Zeeland.

Publisert: