TV

Sanningen bakom dramat i ”Solsidan”

Av: 

Martin Gustafsson

TV

Scenen avslutar Mona Malms långa karriär som skådespelare

Mona Malm slutar med skådespelandet.

– Jag tycker inte att jag är som förut, säger hon till Nöjesbladet.

Margareta i ”Solsidan”.
Margareta i ”Solsidan”.

På söndag begravs Mona Malms rollfigur Margareta i ”Solsidan” i TV4.

Och för Mona Malm, 78, innebär det också slutet som skådespelare.

– Jag är lite för gammal för att jobba mycket, men jag mår bra och det är inget större fel på mig förutom att jag har ont i ett knä och så börjar jag bli upp mot 80, säger hon.

Att hon skrevs ut ur ”Solsidan” var hennes eget initiativ.

– Det var ju lite grann så förra säsongen också, att jag hade bekymmer med ett knä och eventuellt skulle operera. Så de var beredda på det här, de förstod det. Jag tycker inte att jag är som förut. Jag tycker inte att jag orkar med en lång filmdag och många filmdagar, säger hon.

Servad med kaffe

”Solsidan” har hon bara gott att säga om.

– Det har varit så trevligt. Jag tycker jättebra om allihop. Det har varit en väldigt bra stämning.

– De tycker ju att det är kul att en gammal skådis är med, och ungdomarna där är fantastiska som jobbar bakom kameran. De servar och springer med kaffe och tycker det är kul när jag berättar om hur det var förr, fortsätter hon.

Efter ”Solsidan” har hon fått många nya fans.

– Det är ju mest ”Den tatuerade änkan” som fastnat i minnet, och sen ”Fanny och Alexander”. Men med ”Solsidan” så är det ju ungdomar också som tycker att hon har varit så rolig den här. De kanske har lite att jämföra med i verkligheten, säger hon och skrattar.

Tomt utan teater

Under karriären har hon undvikit att titta på det hon har gjort.

– Man behöver ha lite distans, nu kan jag titta på ”Den tatuerade änkan” och ”Fanny och Alexander”, när det är nyligen inspelat kan jag inte avgöra själv om det är bra eller dåligt. Men det kan jag om det går en längre period, säger hon.

Hon vet inte riktigt vad hon nu ska fylla all tid med och kan sakna föreställningskvällarna på teatern.

– Intresset har ju varit jobbet. Det har tagit all min tid. På kvällarna när man är van att gå ner och spela, det kan jag sakna, den här sociala biten, säger hon.

Fakta

Namn: Mona Kristina Wahlman-Malm. Ålder: 78. Bor: Lägenhet i Gamla stan i Stockholm. Yrke: Skådespelare. Familj: Maken Lars, två barn, flera barnbarn. Inkomst: 320 300 kronor, inkomstår 2011. Aktuell: Spelar mamma till Alex i ”Solsidan” i TV4, begravs i säsongspremiären på söndag och försvinner ur serien. Karriär i urval, filmer: ”Fanny och Alexander”, ”Glädjekällan”, ”Det sjunde inseglet”, ”Jerusalem”, ”Efter bröllopet”. Tv-serier: ”Tre kärlekar”, ”Den goda viljan”, ”Den tatuerade änkan”, ”Saltön”, ”Solsidan”.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert: