Deltagarnas chock i ”Allt för Sverige”

1 av 4
TV

Deltagarna får en rejäl överraskning i söndagens ”Allt för Sverige”.

När de beundrar utsikten från sin balkong ser de en man utan en tråd på underkroppen.

– Om vi hade varit i USA hade personen gripits för blottning, säger Lori Ferguson.

Gotland välkomnar ”Allt för Sverige”-deltagarna – med en liten dos nakenhet.

I söndagens avsnitt av SVT:s realityserie flyttar deltagarna in i ett strandnära hus med en utsikt som svenskamerikanerna aldrig hade vågat drömma om.

När de kliver ut på balkongen får de syn på en man vid vattenbrynet som gör en ”ankeborgare”. Precis som Kalle Anka saknar mannen kläder på underkroppen.

– Jag vet inte vad jag hade räknat med att se men absolut inte det! Som jag minns det torkade han sig med en handduk. Och när han torkade sina privata delar gjorde han det så länge att vi började misstänka att han gjorde mer än bara torkade sig, säger Shane Booth.

”Hade gripits”

Inte heller Lori Ferguson kunde tro sina ögon.

– Jag blev så förvånad! Om vi hade varit i USA hade personen gripits för blottning. Det är inte accepterat att visa sig så hos oss. Men jag gillar ert synsätt, jag tycker det är bra att ni har ett naturligare förhållningssätt till nakenhet, säger hon.

Mest förvånad av alla var nog Rebecca Redner, som i avsnittet frågar Anders Lundin varför svenskar visar sig nakna.

– Jag säger inte att det är en dålig sak men det är så chockerande för mig som är van vid att alltid skyla mig, säger hon.

”Fick en jättechock”

Shane Booth berättar att det var ännu en händelse under inspelningarna på Gotland då han reagerade på en ”mer avslappnad” inställning till nakenhet i Sverige jämfört med USA.

– Jag fattar inte att de klippte bort det här för det var så galet. Jag fick en jättechock när vi åkte till vattenparken. I killarnas omklädningsrum var det en pappa som hade med sig sin dotter som var runt åtta år gammal. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Det var för obekvämt att byta om så jag väntade tills de hade gått ut därifrån, säger han.