Michael Nyqvist i Mandela-biografi, 70-talsfeminism och kriminella morsor

avKarolina Fjellborg

Publicerad:
1 av 4

VECKANS STREAMINGTIPS ”Mandela – en kamp för frihet”, ”American woman” och ”Good girls”.

Mandela - en kamp för frihet


Nu i juli, lagom till 100-årsjubileet av Nelson Mandelas födelse, visar SVT den här serien i sex delar (som heter "Madiba" i original) om den sydafrikanske frihetskämpen och politikerns liv och kamp. Laurence Fishburne spelar huvudrollen, och även om biografin är tämligen konventionellt berättad, utan några större krusiduller, är den väl värd att se. Inte minst för att vår älskade Michael Nyqvist gör en av sina sista roller som Hendrik Verwoerd – Sydafrikas premiärminister och arkitekten bakom apartheidsystemet.
SVT Play. Premiär på måndag


American woman


Den här nya komediserien handlar om hur en hemmafru lämnar sin man och försöker skapa ett nytt liv för sig själv och sina döttrar i ett allt mer feministiskt medvetet 70-tal. Inspirationskällan är "The real housewives of Beverly Hills"-stjärnan Kyle Richards egen barndom och huvudrollen spelas av Alicia Silverstone, och även om "American woman" inte omedelbart övertygar på alla fronter utan mest är en charmig bagatell, är det fint att få återse 90-talsfavoriten i så fin form. Och i så festlig 70-talsstyling.
Viaplay. Nya avsnitt på fredagar


Good girls


"Mad men"-stjärnan Christina Hendricks, Retta ("Parks and recreation") och Mae Whitman ("Parenthood") har smittande roligt med sina roller i den här kuppkomedin från NBC, som precis har dykt upp på Netflix. Om tre Detroit-morsor som bestämmer sig för att råna en supermarket för att ta sig ur sina ekonomiska trångmål, men i stället, såklart, trasslar in sig i en betydligt värre knipa. "Good girls" är väl inte direkt prisgalamaterial, men mycket underhållande, och nyligen förnyad för en andra säsong.
Netflix


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Tv-serier

Netflix

Viaplay