Efter påstådda övergreppen – ”Catfish” fortsätter

avMathilde Albinsson

TV

I maj anklagades programledaren Nev Schulman, 33, för sexuella trakasserier mot en kvinnlig deltagare.

En utredning inleddes och MTV-serien ”Catfish” stoppades.

Nu läggs utredningen ner – och ”Catfish” fortsätter.

MTV-serien ”Catfish” har skakats av en övergreppsskandal.

I en Youtube-video anklagar Ayissha Morgan, som deltog i seriens fjärde säsong, programledaren och exekutive producenten Nev Schulman för opassande sexkommentarer och försök till övergrepp, skriver Variety.

I maj beslutade därför MTV att lägga ”Catfish” på is.

Nu meddelar dock MTV att de tar upp produktionen av ”Catfish” igen och menar att anklagelserna mot Schulman är grundlösa.

– Även om vi aldrig fick ett formellt klagomål, engagerade MTV och Critical Content omedelbart en oberoende tredjepartsutredare. Den oberoende utredaren fann att anklagelserna i Youtube-videon inte var trovärdiga, säger en talesperson för MTV till US Weekly.

”Har du haft sex med en kille?”

I Youtube-videon framkommer att Schulman, enligt Morgan, ska ha vägrat godta att hon är homosexuell och i stället försökt få henne att ha sex med honom.

– Jag känner att du inte har träffat rätt man än. Tycker du att jag är attraktiv? Har du någonsin haft sex med en kille?, ska Schulman ha frågat.

Nev Schulman har hela tiden nekat till anklagelserna.

– Det som beskrivs i videon hände inte och jag har turen med mig eftersom det finns ett antal tidigare kollegor som var närvarande under den här tidsperioden som är villiga att berätta sanningen. Jag har alltid varit transparent angående mitt liv och kommer alltid att ta anvar för mina handlingar – men dessa anklagelser är falska, har han tidigare sagt till till E News.

I ”Catfish” får människor som lärt känna någon över nätet hjälp att undersöka om personen i fråga är den hen utger sig för att vara. Nev Schulman har lett programmet sedan 2012.

Foto: Scott Gries / AP
”Catfish”-skaparna Nev Schulman och Max Joseph.
Tre skandaler i kändisvärlden 2018 00:50
ARTIKELN HANDLAR OM

MTV

Tv-serier