”Jag tappade bort mig”

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Aguilera glömde bort texten till nationalsången

”Hur gick den nu igen...?”
”Hur gick den nu igen...?”

Vilken mardröm!

Christina Aguilera tappade bort sig i den amerikanska nationalsången "The Star-Spangled Banner" i söndags inför miljontals åskådare.

I går var det dags för Super Bowl, finalmatchen inom USA:s nationella liga i amerikansk fotboll, vid Texas Cowboys Stadium. Laget Green Bay Packers skulle möta Pittsburgh Steelers.

Som traditionen bjuder, skulle en stjärna inleda med att sjunga USA:s nationalsång "The Star-Spangled Banner" i vad som är det största evenemanget i amerikansk tv,

Valet föll på Christina Aguilera, 30, en rutinerad sångerska och skådespelerska. Men Aguilera glömde bort texten.

– Jag förlorade mig så i ögonblicket att jag tappade bort mig. Jag kan bara hoppas att alla kunde känna min kärlek för detta land och att sångens andemening kom fram, säger stjärnan i ett skriftligt uttalande enligt CNN.

Kritik på Twitter

Kritiken mot stjärnan tog genast fart på Twitter:

"Christina Aguilera ändrade nationalsången vid början av Super Bowl. Man tycker hon borde titta igenom texten innan hon ska sjunga", skriver en person.

"Christina Aguilera sabbade texten till vår Nationalsång?! Är hon kanadensisk? Snälla, säg ja. Då kan jag typ förlåta henne", skriver en annan.

Bolton tog en paus

Hon är inte den första som tappat bort sig när hon sjungit den amerikanska nationalsången. Enligt tidningen Time Magazine har bland annat Roseanne Barr, R Kelly och Carl Lewis snubblat på orden i "The Star-Spangled Banner".

2003 var Michael Bolton rentav tvungen att ta en paus i sitt framträdande vid en baseboll-match i Fenway Park, Boston, och läsa igenom texten innan han kunde fortsätta. Han hade problem med samma avsnitt i sången som Christina Aguilera.

Klarat det tidigare

Christina Aguilera har med bravur klarat av att framföra nationalsången vid två tillfällen tidigare, vid förra årets finaler i NBA, den professionella nordamerikanska basketligan.

Andra artister som tidigare har fått äran att sjunga nationalsången på Super Bowl är Diana Ross, Neil Diamond och Mariah Carey.

STORT BILDEXTRA: Se stjärnorna på Super Bowl – klicka nedan!

Publicerad: